Situație dezastruoasă la Breaza!

Ultima actualizare:

    Analizele de laborator au arătat că apa este infestată cu o bacterie
Analizele de laborator au arătat că apa este infestată cu o bacterie

O partie dintre locuitorii orașului Breaza se află într-o situație gravă. Alimentarea cu apă a fost oprită total, din cauza contaminării cu o bacterie, astfel că pompierii vin la casele lor cu cisternele ca să le împartă apă.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova și Hidro Prahova asigură transportul de apă potabilă cu cisterne în orașul Breaza. Asta după ce autoritățile au oprit total alimentarea cu apă de la sursa din Nistorești, care este contaminată cu bacteria Clostridium perfringens.

Aceasta produce toxine extrem de dăunatoare pentru oameni, cauzează infecţii ale rănilor și duce la intoxicaţie alimentare.

Cei infestați încep să se simtă rău la cel mult 24 de ore după ingerarea bacteriei. Stările sunt asociate cu dureri de stomac şi crampe abdominale, urmate de diaree. Greaţa este, de asemenea, un simptom frecvent. Febra şi vărsăturile nu apar în mod normal, însă nu sunt excluse. Se poate ajunge şi la deces.

”Până la recontrol, apa rămâne nepotabilă, iar Hidro Prahova (operatorul de apă—n.r.) duce cisterne pentru consumul de apă, iar cea care curge pe rețea se folosește numai în scop menajer”, a declarat Anca Dobrescu, directorul DSP Prahova, citată de Agerpres.

De altfel, în Breaza au fost lipite afișe prin care locuitorii sunt avertizați că din data de 8 februarie apa livrată are parametrii de potabilitate neconformi.

9.300 de locuitori, din cei aproape 17.000, așteaptă acum să li se aducă apă cu cisternele de către pompieri. Numai ieri au fost împărțiți 25.000 de litri de apă potabilă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net