Sistemul informatic al cardului de sănătate a căzut din nou

Ultima actualizare:

    Cardul ţine loc de adeverinţă de asigurat
Cardul ţine loc de adeverinţă de asigurat

La nici patru luni de la desemnarea unei firme specializate în asigurarea mentenanței și suportului tehnic pentru sistemul informatic al cardului național de sănătate, acesta a căzut din nou luni dimineață. CNAS a sesizat probleme tehnice de comunicație între componentele sistemului

UPDATE. Teamnet: Contractul cu CNAS nu e semnat încă

Reprezentanţii companiei Teamnet au precizat că licitaţia privind delegarea servicilor de mentenanţă şi suport tehnic a fost contestată, iar Teamnet nu a semnat contractul cu CNAS. Acest lucru se va întâmplaîn zilele care urmează. Iată poziţia oficială a companiei:

"Proiectul de suport tehnic al sistemului cardului de sănătate (CEAS) va fi preluat de către Teamnet după semnarea contractului, predarea sistemului către echipa noastră și o perioadă de 30 de zile de acomodare cu mediul specific de lucru al elementelor de detaliu ale sistemului informatic, conform caietului de sarcini".

„Astăzi, 10.10.2016, începând cu ora 10:00, sistemul informatic al cardului naţional de asigurări de sănătate este indisponibil datorită unor probleme tehnice de comunicaţie între unele componente ale sistemului. Până la anunţul remedierii problemelor apărute, confirmarea semnării prin cardul de sănătate a serviciilor medicale/prescrierii reţetelor/eliberării medicamentelor vor putea fi efectuate în modul offline”, spun reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Nu este pentru prima dată când instituția se confruntă cu această situație. Sistemul cardului de sănătate a mai dat rateuri și în prima parte a anului, însă atunci CNAS nu desemnase o firmă care să se ocupe cu prevenirea și gestionarea blocării aplicației. Din iunie 2016, sistemul cardului național este monitorizat tehnic de o firmă privată care, în trecut, s-a aflat oficial în administrarea deputatului Sebastian Ghiță. Teamnet International, fondată de social-democrat, a câștigat licitația organizată de CNAS, care a adus firmei peste 26 de milioane de lei. Mai multe detalii despre această tranzacție aflați AICI.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net