Singurul elev din Bucureşti care a luat 10 la Bac pleacă la studii în Anglia

Ultima actualizare:

Absolventă a Liceului "Sfântul Sava" din Bucureşti, Alina a declarat, pentru rtv.net, că succesul ei constă în faptul că "s-a pregătit constant", nu numai în cei patru ani de liceu.

Şi, deşi în ochii unora ar putea părea o tocilară, Alina spune că întotdeauana şi-a făcut timp şi pentru relaxare. "În cluburi nu merg, dar am ieşit cu prietenii la un film sau la o terasă", a adăugat tânăra.

Din toamnă, Alina va merge la University College London, unde va studia chimia. Pentru a fi admisă, ea trebuia să obţină la examenul de Bacalaureat cel puţin nota 9 la probele de Matematică şi Chimie organică.

Pe lângă cele două discipline, Alina a mai susţinut examen la Limba română, Limba engleză fiind echivalată în urma unor cursuri intensive. "Am făcut, la un moment dat, şi meditaţii ce au constat într-un fel de lămuriri la întrebări pe care le aveam înainte de examen", a mai povestit, pentru rtv.net, Alina.

După finalizarea studiilor universitare, Alina îşi propune să se întoarcă în ţară. "Mă voi întoarce pentru a schimba ceva în domeniul în care vreau să intru", a mai spus ea.

image
image
image
image
image
image
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net