Şinele au luat-o la vale cu tot cu tren

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Nu se luminase de ziuă. Mecanicul de locomotivă a fost vigilent când a ajuns în dreptul lacului Brateş, unde mai fuseseră alunecări de teren. A observat din timp că şina de tren este sucită, iar dealul a plecat la vale.

Ceferistul a salvat câteva zeci de călători, majoritatea navetişti, elevi şi studenţi, care mergeau de la Bârlad, la Galaţi. În timpul nopţii, dealul traversat de calea ferată s-a surpat, iar valuri de pământ au luat-o la vale. Stâplii de electricitate şi arborii au fost scoşi din pământ. Datorită mecanicului vigilent, nu s-a întâmplat o tragedie.

Omul a frânat în timp util, a mers cu spatele până la prima gară, unde a debarcat călătorii, toţi teferi, deşi foarte speriaţi. Dimineaţa, imaginile de la faţa locului erau apocaliptice.

Zeci de pasageri au scăpat ca prin urechile acului

simeon stalpnicul png

Malul lacului Brateş, înalt de 50 de metri în zona comunei Vânători, a alunecat şi a făcut ravagii pe un perimetru de 3 km, iar linia ferată a fost distrusă pe o distanţă de 500 de metri. Ieri, la prânz, dealul continua să coboare.

A fost afectată circulaţia unui număr de 14 trenuri care făceau legătura între Galaţi şi Bârlad. Aceasta este a patra surpare care întrerupe legătura feroviară pe această rută. La locul surpării, s-au deplasat echipe de la CFR, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Poliţia Transporturi. Pentru călători au fost puse la dispoziţie autobuze speciale.

Dealul înalt de 50 de metri s-a prăbuşit peste calea ferată

simeon stalpnicul png

„Am fost solicitaţi să punem la dispoziţie două autobuze pentru transbordarea pasagerilor personalului de Bârlad, între Galaţi - Tuluceşti şi retur", a declarat Genica Totolici, directorul Transurb SA, citat de Adevărul. Linia de cale ferată de pe malul lacului Brateş aparţine unei companii private. Anul trecut, în luna mai, s-au împlinit 100 de ani de la inaugurarea liniei de cale ferată Galaţi-Bârlad.

Autorităţile au rămas cu gura căscată când au văzut grozăvia

simeon stalpnicul png

Click!spune

Prima surpare s-a produs în 1974. Atunci, o porţiune de 500 de metri a versantului s-a prăvălit înspre lacul Brateş, avariind calea ferată Galaţi-Bârlad.Fenomenul s-a repetat în 1993, când linia ferată a fost distrusă din nou, la scurt timp după trecerea prin zonă a unui tren personal plin cu navetişti. Timp de un an şi jumătate linia de cale ferată a fost inutilizabilă. Reparaţiile au costat echivalentul a 3,5 milioane de euro.Şapte ani mai târziu, solul instabil din zonă a rupt din nou calea ferată spre Bârlad.

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net