Sindicaliștii Sanitas se adună în Piața Victoriei

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Sindicaliștii s-au și-au dat întâlnire joi la București. Ei vor organiza un miting de protest în fața Guvernului, fiind nemultumiți de modificările salariale care vor intra în vigoare de la anul.

UPDATE: Potrivit președintelui federației Sanitas, Leonard Bărăscu, aproximativ 8.000 de angajați din sistemul medical din toate județele din țară s-au strâns joi, la prânz, în piața George Enescu din Capitală. Oamenii au plecat în marș spre Piața Victoriei.

Sindicaliștii fluieră din vuvuzele, scandează “Hoții” și flutură pancarte cu următoarele mesaje: “Alina dublează, Olguța triplează”, “Drepturi pentru TESA”, “Medicii nu vor munci 48 de ore neplătiți!!!”, “Voi ne dați afară, medicii din țară!”, “Dacă tot nu dați, măcar nu ne luați!”.

Marșul de protest se desfășoară în intervalul orar 12:00 — 14:00 pe traseul Piața George Enescu — Bulevardul Gheorghe Magheru — Piața Romană — Piața Victoriei.

Acţiunea de protest este programată să se încheie la ora 14.00.

Printre zecile de sindicaliști care au luat drumul Capitalei se află și persoane abia ieșite din tura de noapte, informează digi24.ro.

„Am ieșit de pe tura de noapte, de duminică sunt pe noapte. Lucrez pe secția de Chirurgie, unde azi-noapte au fost 6 intervenții chirurgicale. Sperăm că ne vor auzi cei de sus și vor înțelege importanța acestui sistem medical de care depinde sănătătea întregii populații”, a declarat una dintre protestatare.

Nemulțumirile protestatarilor vizează tăierile de sporuri acordate în prezent, dar și modificările salariale survenite odată cu trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat.

„Ne-au promis o creștere salarială cu 25%, dar de fapt, real, este o creștere numai de 3,8%. Legea 153 a abrogat legea tichetelor de masă înlocuind-o cu norma de hrană care va intra în vigoare numai cu data de 1 decembrie 2018”, a specificat Janos Szekely, lider sindical la Spitalul Judeţean din Baia Mare.

O altă temere a protestatarilor este că în câțiva ani s-ar putea să dispară noțiunea de sindicat din România.

Dacă mitingul organizat joi în Capitală nu va avea efectul scontat, sindicaliștii Sanitas sunt decisi să continue acțiunile de protest.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net