Simulare Bacalaureat 2016. Subiecte la Limba Română

Ultima actualizare:

    Elevii au susţinut luni proba la Limba Română
Elevii au susţinut luni proba la Limba Română

Elevii claselor a XII-a au susținut, luni, simularea examenului de Bacalaureat, prima probă fiind la Limba și literatura română, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

La clasa a XII-a, profilul umanist, filieră vocaţională-profilul pedagogic, cele 9 cerinţe de la Subiectul I au fost pe baza unui fragment dintr-o poezie de Ştefan Petică - "Apune soarele pe dealuri".

La Subiectul II, au avut de compus un text argumentativ de 150-300 cuvinte despre rolul internetului în promovarea unei cărţi.

La Subiectul III, au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte despre relaţia dintre două personaje dintr-un roman psihologic sau dintr-un roman al experienţei.

La clasa a XII-a, profil real-tehnologic şi vocaţional, cele 9 cerinţe de la Subiectul I au fost pe baza unui fragment dintr-o poezie de Adrian Maniu - "În seara asta".

La Subiectul II, au avut de compus un text argumentativ de 150-300 cuvinte despre rolul dezbaterilor publice în adoptarea unor legi.

La Subiectul III, au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte despre particularităţile construcţiei unui personaj dintr-un text narativ studiat, aparţinând lui Liviu Rebreanu sau G. Călinescu.

Subiectele şi baremele de corectare pentru sesiunea de simulare a examenului de Bacalaureat 2016 vor fi publicate de Ministerul Educaţiei pe edu.ro.

Elevii aparținând minorităților naționale, care au studiat în limba maternă, vor avea pe 8 martie simularea la Limba și literatura maternă.

Proba obligatorie a profilului este programată pe 9 martie și, exclusiv, pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului și specializării — 10 martie.

Potrivit ministerului, simulările au un dublu obiectiv: familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen de Bacalaureat, dar și optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor liceale.

image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net