Simulare Bac 2019. A doua probă scrisă, de Limba maternă

examen-bac_2019-proba_limba_materna.jpg

Marți, 19 martie, este programată a doua probă scrisă, de la simularea examenului de Bacalaureat 2019
Marți, 19 martie, este programată a doua probă scrisă, de la simularea examenului de Bacalaureat 2019
FOTO: adevarul.ro

Marți, 19 martie, este programată a doua probă scrisă, de la simularea examenului de Bacalaureat 2019. Vor susține proba de limba maternă 14.098 de elevi. Sunt reprezentate toate cele opt limbi materne: croată, germană, italiană, maghiară, sârbă, slovacă, turcă și ucraineană.

Simularea probelor scrise de la Bacalaureat 2019 au început astăzi, 18 martie, cu proba scrisă la Limba și literatura română.

A doua probă scrisă, de Limba maternă

Marți, 19 martie, vor susține a doua probă scrisă de la simularea examenului de Bacalaureat 2019 elevii care au studiat în limba maternă. Numărul acestora este de 14.098 de elevi, care vor da proba scrisă în limbile croată, germană, italiană, maghiară, sârbă, slovacă, turcă și ucraineană. 

Scopul simulării este familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real și aflarea nivelului de pregătire cu trei luni înainte de examenul real.

Toate probele încep de la ora 9.00, dar accesul în săli va fi permisă până la ora 8.30. Timpul destinat rezolvării subiectelor este de trei ore.

În sălile de examen, liceenii nu au voie cu telefoane mobile, dispozitive electronice, manuale, cărți.

Notele obținute la simularea Bac 2019 nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

Loading...