Silvia Pencu, din Ialomița, este vedetă în Coreea de Sud. Prezintă știri la TV

silvia_pencu-seul-coreea_de_sud.jpg

silvia pencu studiaza la seul in coreea de sud
Silvia Pencu este studentă în anul IV la Korea University din Seul unde studiază Mass-Media și Relații Internaționale
FOTO: Facebook

Silvia Pencu (24 de ani) a plecat dintr-o comună din Ialomița, la 8.000 km depărtare. A fost un vis care s-a transformat în realitate. Românca este studentă în Coreea de Sud și prezintă știri la un post TV.

Silvia Pencu este studentă în anul IV la Korea University din Seul unde studiază Mass-Media și Relații Internaționale. Tânăra a povestit la Radio România Actualități cum a ajuns în Coreea de Sud și cetăţean de onoare al capitalei Seul.

Silvia Pencu este o româncă ambițiosă, care studiază Mass Communication & Media (anul VI) la Universitatea din Seul. Pe 15 noiembrie anul trecut, la doar 24 de ani, a primit titlul de cetațean de onoare al orașului Seul. 

Cum a ajuns Silvia Pencu, din Ialomița, în Coreea de Sud

Silvia Pencu este din comuna Colelia, județul Ialomița. Mama ei este secretară la Primărie, iar tatăl a început o afacere, după ani de zile lucrați la poștă.

Tânăra a povestit că totul a pornit de la desenele animate japoneze, Pokemon și Sailor Moon, pe care le adora când avea 13 ani. Liceul l-a făcut la Slobozia și doar în weekend mergea acasă.

În clasa a X-a, a făcut o cerere pentru bursă de studii în Coreea de Sud, dar a aflat de la ambasadă că nu există așa ceva. Silvia nu a renunțat și a continuat să caute soluții. După liceu, a încercat din nou, dar între timp s-a înscris la Facultatea de Limbi străine, cehă și franceză.

La testul psihologic pentru acordarea bursei a picat, dar a încercat și anul următor. Șansa ei a fost să cunoască la București un om de afaceri coreean care voia să învețe limba română. Silvia a învățat de la acesta obiceiurile și tradițiile din Coreea.

Silvia Pencu, studiază la 8.000 km depărtare

A aterizat la Seul la sfârșitul lunii februarie 2015, apoi a studiat limba timp de un an. În martie 2016, a început studiile universitare la o universitate privată, Korean University. Bursa de studii îi acoperă cheltuielile de cazare și întreținere, studiile și două bilele de avion.

”Am început însă deja să lucrez cu două instituții de presă din capitală. Sunt prezentatoare la o televiziune din Seoul, într-o emisiune care descoperă oameni care s-au mutat din oraș la țară și duc o viață autentică acolo. Iar noi ne implicăm în ce fac: olărit, gătim, îngrijim animalele și așa mai departe. În plus, merg la radio, unde avem o emisiunea, în fiecare zi de joi, în care învățăm să vorbim corect limba coreeană”, a povestit Silvia pentru RRA.

Silvia Pencu, cetățean de onoare al capitalei Seul

Românca s-a implicat în mai multe evenimente gestionate de administrația locală a Capitalei, care au contat foarte mult: a făcut voluntariat în niște centre educaționale dedicate copiilor fără posibilități materiale.

silvia_pencu-primeste_titlul_de_cetatean_de_onoare_al_seul.jpg

Silvia Pencu a primit titlul de cetățean de onoare al capitalei Seul
FOTO: Facebook

Persoanele de la primărie cu care a colaborat la aceste acțiuni au nominalizat-o la titlul de cetățean de onoare al orașului Seul, iar în noiembrie anul trecut a primit această distincție.

”Printre activitățile pe care ei le-au recunoscut ca fiind demne de primirea acestui titlu s-a numărat promovarea României în școlile din Gangdong, precum și predarea limbii engleze în centrele sociale unde studenții sunt copii din medii defavorizate. Am participat de asemenea la un panel motivațional cu primarul din Gangdong, unde am vobit despre visuri și împlinirea lor”, a povestit Silvia Pencu pentru RRA.

 

Loading...