Siamezele din Braşov care au înduioşat o ţară întreagă, externate în trei zile

Ultima actualizare:

    Maria şi Elena au poftă de viaţă şi de mult lapte (foto: Eduard Enea)
Maria şi Elena au poftă de viaţă şi de mult lapte (foto: Eduard Enea)

Cele două fetiţe din Braşov, unite din naştere prin partea inferioară a sternului, se simt foarte bine la două săptămâni de la operaţia de separare. Siamezele Elena şi Maria ar putea fi externate de la „Marie Curie” în circa trei zile.

Au trecut prin cea mai grea încercare a vieţii lor, iar acum au poftă de viaţă şi de... lapte. Elena şi Maria, siamezele din Braşov care au venit pe lume la 8 august, sunt în siguranţă şi au început să ia în greutate. “Elena are 2,6 kilograme şi este gălăgioasă, Maria are 3,3 kilograme şi este mai tăcută. Mănâncă în jur de 80, 90 ml de lapte, la trei ore”, a declarat dr. Mihaela Bizubac, specialist terapie intensivă neonatologie, conform Mediafax.

Starea celor două fetiţe este foarte bună, susţin medicii de la Spitalul “Marie Curie” din Capitală, care au avut grijă de micuţe. Cele două au venit pe lume la 8 august, prin cezariană, la Maternitatea Braşov. Ele erau unite la nivelul sternului, iar familia a luat decizia separării lor prin operaţie, intervenţie care a fost realizată cu scucces la 12 august, în spitalul bucureştean.

La operaţia de separare a celor două fetiţa a participat şi medicul curant al mamei siamezelor, Dimassi Mohamad. Acesta a mărturisit că a adăugat câte un prenume fiecărie fete, cu acordul mamei, astfel că cele două micuţe au fost botezate Maria Sarah şi Elena Maia.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net