Şi-a «semnat» condamnarea la moarte

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Lupta cu viaţa a fost pierdută de tânăra de 30 de ani care, la 28 septembrie, a fost accidentată pe o trecere de pietoni din Baia Mare, judeţul Maramureş. Dacă medicii ar fi fost lăsaţi să-i facă transfuzii de sânge, femeia ar fi avut mari şanse să trăiască.

Ioana Alina Mureşan ( 30 de ani) a cărei familie a refuzat cu îndărătnicie să le dea voie medicilor să-i facă transfuzii de sânge, a murit sâmbătă.

Tânăra făcea parte din cultul religios „Martorii lui Iehova" de la 16 ani şi avea un document semnat prin care refuza această procedură medicală.

3 octombrie- Tânăra de 30 de ani s-a stins la spital, deşi avea şanse de supravieţuire dacă familia sa, membră a cultului „Martorii lui Iehova”, ar fi acceptat transfuziile sanguine

simeon stalpnicul png

„Fata mea a semnat o hârtie, în prezenţa a doi martori, prin care nu era de acord cu transfuziile de sânge", a declarat Ioan Mureşan, tatăl fetei.

simeon stalpnicul png

Spusele tatălui sunt întărite de Robert O. (24 de ani), şoferul care se face vinovat de accident. „Am văzut o copie a hârtiei în mână la sora victimei chiar în ziua accidentului. Aceasta a venit documentul şi le-a arătat-o medicilor", a mărturisit şoferul implicat în accident.

Potrivit medicilor, şansele fetei de a fi salvată ar fi fost „infinit" mai mari dacă familia ar fi acceptat transfuziile sanguine. Surse din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş" au declarat că inima fetei ar fi cedat din cauza anemiei severe.

„În urma accidentului de circulaţie a suferit un politraumatism şi o ruptură de splină care provoacă o pierdere foarte mare de sânge. Îi trebuiau urgent transfuzii ca să fie salvată", a precizat sursa.

„După părerea mea, şansele de supravieţuire i-ar fi crescut infinit dacă primea sânge", a spusVasile Bonaţ, medic specialist, şeful Secţiei de Interne din cadrul Spitalului Judeţean.

A murit la trei zile de la accident

Accidentul s-a produs la 28 septembrie, pe B-dul Bucureşti din Baia Mare. Şoferul unui autoturism Seat Leon nu i-a acordat prioritate unei femei în vârstă de 30 ani şi a lovit-o în plin.

Trupul tinerei a fost aruncat la câţiva metri de locul impactului. Victima a fost transportată în comă la spital, unde a fost operată de urgenţă. A murit după trei zile de chinuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net