Şi-a regăsit mama care a părăsit-o şi o veghează pe patul de moarte

Ultima actualizare:

    Daniela Florentina  Gresser, împreună cu  mama ei naturală,  Gheorghiţa Dumitru
Daniela Florentina Gresser, împreună cu mama ei naturală, Gheorghiţa Dumitru

Emoţionant! Daniela a venit în România pentru prima dată în vara anului trecut, după ce fusese adoptată de o familie de americani în 1991, când avea numai patru luni. Întâlnirea cu mama naturală a însemnat o fericire imensă, frântă însă de o veste teribilă. La puţină vreme după ce şi-a îmbrăţişat fiica, mama a aflat că suferă de o boală incurabilă.


    Un moment de  neuitat: prima  îmbrăţişare între  fiică şi mamă
Un moment de neuitat: prima îmbrăţişare între fiică şi mamă

Daniela avea numai patru luni când mama ei, o puştoaică de 16 ani din Bucureşti, decidea s-o dea spre adopţie unei familii din SUA. Anii au trecut repede şi Daniela a devenit o domnişoară frumoasă, cu o viaţă tihnită peste Ocean. Şi totuşi, dorinţa nestăvilită de a-şi cunoaşte mama naturală nu-i dădea pace. Spera mereu ca va sosi o zi în care va putea s-o ia în braţe, să-i spună că o iubeşte şi să primească răspunsuri la întrebări nerostite până acum.

Miracolul s-a produs în vara lui 2016, scrie adevarul.ro. Ileana Cunniffe Băiescu, o româncă stabilită în Irlanda, are o pagină de Facebook prin care oferă sprijin copiilor adoptaţi în străinătate la începutul anilor ’90. Cu ajutorul “irlandezei”, Daniela a dat de urma mamei sale, acum în vârstă de 42 de ani. “A fost foarte emoţionant, era clipa la care am visat mereu. Şi mama şi-a dorit acelaşi lucru, am văzut cum mă priveşte şi câtă dragoste îmi oferă”, mărturiseşte Daniela.

În iulie 2016, la câteva zile după ce mama şi fiica adoptată peste Ocean au plâns una în braţele celeilalte, copleşite de bucuria regăsirii, destinul a lovit cumplit. Mama Danielei a aflat de la medici că suferă de cancer.


    Gheorghiţa  Dumitru, mama  Danielei, suferă  de cancer
Gheorghiţa Dumitru, mama Danielei, suferă de cancer

Încercând s-o salveze, Daniela s-a întors în America pentru a face rost de bani, iar în august 2016 a revenit la Bucureşti. Fata îşi veghează acum mama căreia medicii nu i-au mai dat multe zile de trăit. Daniela stă ceas de ceas lângă femeia bolnavă, într-un subsol de bloc, în condiţii grele.


    Subsolul în care  locuiesc cele  două femei
Subsolul în care locuiesc cele două femei


    Bucătăria  improvizată  din subsol
Bucătăria improvizată din subsol

Ileana Cunniffe Băiescu face un apel la oamenii cu inimă mare: “Poate alimente, medicamente sau chiar cazare într-un centru unde femeia să poată fi îngrijită în ultimele clipe ale vieţii. Nu mai au bani nici de mâncare, darămite de tratament. Ne-am dori din suflet să li se întindă o mână de ajutor. În prezent, cele două, împreună cu concubinul mamei, locuiesc în Bucureşti, în sectorul 4, în apropierea staţiei de metrou Timpuri Noi, la subsolul unui bloc”.

Toţi care care doresc să ajute o pot face prin intermediul paginii de Facebook „The never forgotten children of Romania“ (n.r. – „Copiii niciodată uitaţi ai României“).

Înfiată de o familie din Minneapolis

Daniela Florentina Dumitru (Gresser, după adopţia în SUA) a părăsit România, împreună cu noii părinţii, în 1991. Mama naturală, Gheorghiţa Dumitru, avea doar 16 ani şi s-a gândit că fiica sa va avea o soartă mai bună în America. Daniela a crescut în Minneapolis, cu doi părinţi adoptivi exemplari. Fata s-a angajat ca recepţioner la un hotel, profesie care îi plăcea mult. În 2008, liniştea ei a fost spulberată de moartea mamei adoptive. La fel ca şi acum, Daniela a trăit coşmarul de a-şi vedea mama cum se stinge. I-a rămas tatăl adoptiv, în prezent pensionar al sistemului american de învăţământ.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net