Şi-a îndeplinit visul: a jucat şah la Albiţa cu faimosul campion rus Anatoli Karpov

Ultima actualizare:

    Poliţistul Ursan, faţă în faţă cu o legendă: Anatoli Karpov
Poliţistul Ursan, faţă în faţă cu o legendă: Anatoli Karpov

Rusul Anatoli Karpov, fost campion mondial la şah, a venit marţi într-o vizită în România. Marele Maestru Internaţional a intrat în ţară pe la Vama Albiţa şi s-a aşezat la tabla cu pătrate albe şi negre în faţa unui poliţist de frontieră.

Prezenţa faimosului şahist rus Anatoli Karpov la Punctul de Trecere Albiţa a stârnit emoţii printre poliţiştii de frontieră. Campion naţional la şah al Ministerului Afacerilor Interne, inspectorul principal de poliţie Ursan Cornel Marius l-a întâmpinat pe Marele Maestru Internaţional şi i-a oferit ultimul număr al revistei “Frontiera” şi o distincţie acordată de Corpul Naţional al Poliţiştilor. Ursan n-a ratat ocazia şi făcut, cu fostul mare campion, câteva mutări pe tabla de şah.  Rusul a participat marţi la simpozionul internaţional ''Educaţie prin şah'', organizat în Aula Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iaşi.  

Click! spune

Anatoli Karpov, care a împlinit luni 65 de ani, a fostul unul dintre jucătorii de legendă ai şahului mondial. Între 1975 şi 1985 a deţinut titlul mondial, supremaţia sa fiind întreruptă de Garri Kasparov (acum în vârstă de 53 de ani), un alt jucător fenomenal din fosta Uniune Sovietică. 

image
image
image
image
image
image
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net