Și Emil Boc și-a dat demisia după ce oamenii au ieșit în stradă

Ultima actualizare:

    Emil Boc
Emil Boc

Demisie cu repetiție! Scenariul după care acționează acum Guvernul Ponta nu este nou pentru români. În februarie 2012, premierul în funcție Emil Boc și-a depus mandatul la presiunea străzii. Asta după ce, la fel ca Victor Ponta, a făcut față mai multor moţiuni de cenzură, inclusiv uneia adoptate de Parlament, înaintea alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2009.

Victor Ponta și-a dat demisia miecuri, 4 noiembrie, la o zi după ce 32.000 de oameni au ieșit în stradă numai în București, cerând demisia premierului Victor Ponta, a Ministrului de Interne Gabriel Oprea și a primarului sectorului 4 Piedone. Totul, în urma tragediei petrecute vineri, 30 octombrie, la clubul Colectiv, care a provocat moartea a 32 de persoane și rănirea gravă a altor 133.

Primele efecte ale protestelor de marți s-au văzut la primele ore ale dimineții de miercuri. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că premierul Victor Ponta își depune mandatul.

Scenariul pare copiat la indigo după evenimentele din februarie 2012. Premierul de atunci, Emil Boc, și-a depus mandatul după proteste masive declanșate de reformele în sistemul sanitar propuse de Guvernul Boc. Protestele au început atunci în Tg. Mureș și au continuat în București și în alte 51 de orașe ale țării. Și atunci, ca și acum, protestatarii s-au mobilizat prin intermediul rețelelor de socializare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
ungaria romania colaj pexels jpg
gustav klimt jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
WhatsApp Image 2024 04 24 at 10 52 03 jpeg
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net