Şi-au transformat câinii de luptă în vânători de mistreţi

Ultima actualizare:

    Câinii erau dresaţi să sfâşie mistreţi
Câinii erau dresaţi să sfâşie mistreţi

Nu foloseau puşti sau capcane, dar ucideau mistreţi pe capete. Cinci tineri din Galaţi au transformat colţii câinilor pitbull în arme mortale. Acum, ei au fost luaţi la întrebări de oamenii legii.

Pasiunea vânătorii a fost dusă la un nivel extrem de câţiva tineri din judeţul Galaţi! La finele mai multor luni de urmăriri şi interceptări telefonice, poliţiştii au ajuns la cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 35 de ani, pe care îi acuză de organizarea de partide ilegale de vânătoare, în care, pe post de arme, foloseau câini de luptă. Pitbullii, căci despre această rasă este vorba, erau cumpăraţi de la o canisă din nordul judeţului Galaţi, preţul unui exemplar situându-se în jurul sumei de 2.500 de euro. Animalele erau antrenate pentru ca acestea să se obişnuiască să atace mistreţi fiind folosite ustensile căptuşite cu blana acestor animale. Când ajungeau la maturitate, câinii erau scoşi la vânătoare, porcii sălbatici neavând nici o şansă în faţa animalelor agresivi. Cinci astfel de vânători ilegale, derulată, fără autorizaţiile legale, au putut fi dovedite de anchetatorii care au găsit, în urma percheziţiilor pe care le-au făcut zilele trecute, destule dovezi incriminatoare.

Ionuţ Moraru s-a fotografiat cu câinele de luptă
Ionuţ Moraru s-a fotografiat cu câinele de luptă

simeon stalpnicul png

„Poliţiştii au ridicat două piei întregi de porc mistreţ, doi colţi, instrumente pentru antrenament canin, căptuşite cu bucăţi de piele de porc mistreţ, trei kilograme de carne de vânat, mai multe telefoane mobile, tablete, camere foto şi medii de stocare informatice”, a precizat comisarul Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.Anchetatorii apreciază că prejudiciul cauzat de cei cinci prin actele de braconaj s-ar ridica la 5.000 de euro. Cei cinci acuzaţi, respectiv Iulian Călin (32 ani), Florin Ionuţ Popescu (35 ani), Mitică Ionuţ Dinescu (33 ani), Iulian Ionuţ Moraru (31 ani) şi Maricel Marian Sârbu (24 ani) îşi arătau câinii fioroşi inclusiv pe paginile personale de Facebook, unde postau fotografii cu exemplarele deţinute şi filmuleţe de la antrenamente. În unele imagini, explicite, câinii erau înfăţişaţi, alături de mesaje fără echivoc, lângă animale moarte sau lângă piei de mistreţ, în plin proces de antrenare. Patru dintre tineri au fost duşi ieri în faţa unui magistrat de la Judecătoria de la Tg. Bujor cu propunere de arestare preventivă pentru braconaj.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net