Şi-au regăsit părinţii de peste mări şi ţări

Ultima actualizare:

    Când a ajuns în SUA, Florina, acum în vârstă de 28 de ani, era bebeluş
Când a ajuns în SUA, Florina, acum în vârstă de 28 de ani, era bebeluş

De două ori emoţii! Carmen şi Florina, două tinere născute la începutul anilor ’90, una la Slobozia, cealaltă în Brăila, au fost adoptate de familii din Italia, respectiv din SUA, când aveau doar câteva luni. Povestea lor e aproape trasă la indigo. După două decenii, s-au hotărât să-şi caute părinţii şi i-au găsit în numai câteva ore, graţie unei pagini de Facebook.

N-au încetat niciodată să se gândească la părinţii şi fraţii din România, chiar dacă familiile adoptive le-au oferit un trai lipsit de griji. E povestea multor copii adoptaţi din România la începutul tulbure al anilor ’90. Iar pagina Facebook “The never forgotten Romanian children” – “Copiii niciodată uitaţi ai României” a făcut minuni.

Florina Vlăstaru are 28 de ani şi o viaţă liniştită în Statele Unite ale Americii. Adoptată din România, tânăra şi-a găsit familia în numai două ore de când a postat anunţul pe pagina destinată copiilor care îşi caută rădăcinile, doar cu ajutorul unor fotografii vechi în care apar rudele sale. “La vârsta de două luni am fost adoptată de la părinţii mei biologici. Numele meu românesc a fost Vlăstaru Florina Ramona, născută în septembrie 1990”, a postat fata pe reţeaua socială. “În documentele mele de adopţie scrie că părinţii locuiau la două diferite adrese în Brăila. Vă rog să vă uitaţi la aceste fotografii, poate cineva îmi recunoaşte familia. Găsirea ei este unul dintre cele mai mari vise ale mele”, şi-a încheiat ea anunţul. 

Şi miracolul s-a produs. În doar câteva ore de când postarea a fost distribuită pe diverse grupuri Facebook din Brăila, o persoană i-a recunoscut bunica în una dintre fotografii. „Bunica a luat legătura cu noi şi ne-a cerut s-o punem în contact cu fata”, povesteşte, pentru adevarul.ro, Ileana Cunniffe Băiescu, administratorul paginii “The never forgotten Romanian children”.

Povestea adopţiei a început după ce tatăl biologic a rupt relaţia cu mama fiicei, imediat după naşterea copilei. Micuţa a ajuns în orfelinat, de unde a fost adoptată de o familie de americani. Pe 5 ianuarie 2018, anunţul Florinei era pe pagina amintită. Tot pe 5 ianuarie îşi găsea bunica, fratele şi mama.

Click! spune

Ileana Cunniffe Băiescu este o româncă stabilită în Irlanda. A creat pagina Facebook „The Never Forgotten Romanian Children“ în 2015. Pe pagina ei au fost înregistrate 1.000 de cereri de la tineri adoptați în străinătate şi 300 de la familii din România aflate în căutarea copiilor. Mai mult de 400 dintre căutări s-au încheiat cu succes.

Carmen, din Italia, şi-a descoperit familia în Anglia

simeon stalpnicul png

„Sunt născută pe 7 aprilie 1994, în Bucureşti. Am fost adoptată când aveam opt luni. Numele meu a fost Nicolae Carmen şi numele mamei biologice este Nicolae Vagniţa, din Slobozia”, a scris, pe Facebook, tânăra crescută de o familie inimoasă din Italia. Ea a postat şi o poză veche cu părinţii ei, păstrată cu grijă de familia adoptivă. Surpriza a fost uriaşă: sâmbătă, 27 ianuarie, la doar câteva ore de la publicarea fotografiilor, mai multe persoane din Ţăndărei i-au recunoscut pe părinţii fetei. Carmen a aflat că are trei fraţi, stabiliţi împreună cu părinţii în Anglia, la Liverpool. „Nu îmi mai revin de când am vorbit cu ea prima dată. Mă uit şi acum la poza din telefon şi-mi vine s-o scot de-acolo şi s-o iau în braţe”, spune, fericită, mama naturală a fetei. 

Citește întreaga poveste pe Adevărul.

image
image
image
image
image
image
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net