Şi-au construit palate, dar locuiesc într-o singură cameră

t19-1-4col.jpg

Romii din cartierul Meteor din Târgu Jiu au adunat datorii enorme la stat

Mulţi dintre romii cu palate din cartierul Meteor, din municipiul Târgu Jiu, au ajuns să trăiască în sărăcie. Aceştia locuiesc doar într-o singură cameră şi au datorii enorme la impozitul pe clădiri. Reprezentanţii primăriei nu au nici măcar pe ce să le pună sechestru.

Cartierul Meteor a devenit celebru după ce aici romii şi-au construit palat lângă palat. Era perioada când se câştiga foaprte bine din afacerile cu fier… furat! Acum, “prinţişorii” au sărăcit şi au ajuns să locuiască într-o singură cameră din tot palatul, scrie adevarul.ro. Aceştia figurează cu datorii enorme la plata impozitelor pentru vilele impozante pe care le au.

Mariana Budulan, director al Direcţiei de Venituri Publice din cadrul Primăriei Târgu Jiu, spune că reprezentanţii instituţiei se deplasează în mod regulat în cartier pentru a mai recupera din datorii, dar nici măcar nu găsesc bunuri pe care să poată pună sechestru.

„Impozitul acolo este mare, pentru că vorbim de roluri în care suprafaţa depăşeşte 1.000 mp, cu toate că nu au toate instalaţiile. Sunt cazuri în care dobândesc o maşină şi când te deplasezi acolo nu găseşti nimic. De regulă ei nu vin să-şi plătească impozitele şi trebuie să ne ducem noi. Din acest motiv, trebuie să stabilim împreună cu liderii lor în ce zile ne deplasăm ca să ne primească. Nu mai sunt probleme. Acum, oamenii ne cunosc şi ne dau voie să pătrundem în locuinţa lor. Dar degeaba, pentru că nu au venituri şi nici bunuri care să fie supuse sechestrului. Atunci, conform Codului de procedură fiscală, datoriile respective se trec într-o evidenţă separată şi urmărim la o anumită perioadă care e starea contribuabilului respectiv”, a precizat Mariana Budulan, director al Direcţiei de Venituri Publice din Primăria Târgu Jiu.

Loading...