Şi-am încălecat pe-o şa, şi-am plecat hai-hui aşa!

6-act-1-motociclista1-3col.jpg

Frumoasa şi bestia cu mulţi cai-putere
Fotografii: Arhivă personală

Înaltă, fermecătoare şi călare pe motocicletă! Nu este vreun fotomodel desprins din reclame, ci Alexandra Anisie, o tânără din Bistriţa care şi-a descoperit microbul pentru motoare în urmă cu trei ani. Dependenţa de motocicletă s-a îmbinat de minune cu cealaltă mare pasiune a sa – călătoriile.

Are 29 de ani, este blondă şi a terminat Facultatea de Limbi Moderne Aplicate, la Universitatea „Babeş Bolyai“ din Cluj. Bistriţeanca Alexandra Anisie a obţinut, în 2015, permisul pentru motocicletă, inspirată de iubitul ei, un fan al acestui mijloc de transport. „Motorul? Foarte important pentru mine!”, zâmbeşte Alexandra. “În automobile eşti ca într-o cutie, din care nu observi multe chestii pe care le vezi când eşti în şa”, explică ea, care a ajuns să meargă şi la birou cu motocicleta. Alexandra locuieşte în Bistriţa şi lucrează la o companie germană din domeniul farmaceutic, scrie adevarul.ro.

6-act-2-motociclista3-2col.jpg

Alexandra Anisie în Muntenegru, admirând peisajul care-ţi taie suflarea

La doar 3.000 de kilometri parcurşi şi fără mare experienţă de trafic, Alexandra a decis să meargă, pe motocicletă, în Laponia. Împreună cu iubitul ei şi cu un alt prieten, fata a parcurs nu mai puţin de 10.000 de kilometri în două săptămâni. „Traseul a fost România - Ungaria – Polonia - Lituania - Letonia – Estonia – Finlanda. Am ajuns în Laponia, acasă la Moş Crăciun, am mers în cel mai nordic punct al Europei, de acolo am coborât prin Norvegia, am trecut în Suedia, apoi în Germania şi ne-am întors”, se mândreşte bistriţeanca. 

6-act-3-motociclista2-2col.jpg

Un popas în Andorra, micuţul stat din Munţii Pirinei

Blonda a mai făcut o excursie cu motocicleta în Balcani, bifând Serbia, Muntenegru şi Croaţia, dar şi o călătorie ce s-a întins pe trei săptămâni, când a călătorit pe traseul Ungaria – Austria – Germania – Elveţia – Franţa – Andorra – Spania şi retur. 

Aplicaţia are utilizatori din toată lumea

În călătoriile sale, Alexandra Anisie şi-a dat seama că motocicliştii nu au aplicaţii cu informaţii utile. Aşa că, alături de prietenul său şi de doi francezi, tânăra a început să construiască aplicaţia motonest.com. Aceasta se descarcă gratuit, îţi permite să selectezi zona unde călătoreşti şi încarcă toate datele. Aplicaţia oferă cazări cu parcare pentru motociclete, service-uri moto sau servicii de tractări. Mii de motociclişti, din Canada şi până în Africa de Sud, folosesc deja această aplicaţie.

 

Loading...