Sevil Shhaideh, aliat al lui Dragnea, aruncă cu banii statului către liderii locali PSD

Ultima actualizare:

    Sevil Shhaideh a anunțat unde se vor îndrepta investițiile Ministerului DezvoltăriiFoto: arhivă personală
Sevil Shhaideh a anunțat unde se vor îndrepta investițiile Ministerului DezvoltăriiFoto: arhivă personală

Ministerul Dezvoltării, condus de Sevil Shhaideh, unul dintre cei mai loiali aliați ai lui Liviu Dragnea, a finalizat analiza proiectelor înscrise în etapa a doua a Programului de Dezvoltare Locală (PNDL 2). Într-un comunicat emis de minister, se arată câte proiecte vor primi finanțare.

În ciuda faptului că pe site-ul oficial al Ministerului Dezvoltării nu a fost publicată lista explicită a proiectelor care vor primi finanțare, se pare că vor fi distribuite anumite sume către 9.500 de obiective de investiții, dintre care 2.500 de creșe și grădinițe, 2.000 de școli și alte 5.000 de obiective, fiind alocate fonduri în valoare de 30 de miliarde de lei credite de angajament, precizează Hotnews.

Sorin Grindeanu o acuzase inițial pe Sevil Shhaideh că a întârziat în mod deliberat anunțarea finanțărilor, în favoarea „taberei” Dragnea care ar dori să utilizeze banii din PNDL 2 pentru a-i „cumpăra” pe liderii PSD locali, care sunt nedumeriți de partea cui să se alăture: a lui Dragnea sau a lui Grindeanu, menționează sursa citată.

Iată ce este indicat în comunicatul transmis de Ministerul Dezvoltării:

  • "Astăzi, 16 iunie a.c., începe oficial Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) etapa a doua, fiind încheiată analiza de specialitate cu privire la alocările de fonduri din cadrul programului, iar ordinele de finanțare pentru fiecare județ sunt în curs de semnare.  Programul este structurat pe trei componente: modernizarea satului românesc, regenerarea urbană a municipiilor și orașelor, respectiv infrastructura la nivel județean. Prioritizarea proiectelor incluse la finanțare prin PNDL s-a făcut în urma analizei interne de specialitate a peste 13.000 de solicitări prin corelarea tuturor surselor de finanțare (fonduri europene, programe guvernamentale) și aplicarea criteriilor stabilite prin HG nr. 624/2015, astfel încât resursele financiare alocate să fie repartizate echilibrat pe județe."

"În acest moment este important ca această criză politică să se încheie cât mai repede pentru ca noul Guvern să-și intre în atribuții și proiectele majore, inclusiv PNDL 2, să fie rapid aplicate. Semnarea ordinelor de finanțare reprezintă un prim pas în vederea implementării proiectelor. Orice zi care trece fără un guvern legitim pune în pericol demararea lucrărilor ce rezolvă probleme vitale pentru mii de localitați. Primarii așteaptă să încheie contracte pentru că problemele comunităților nu mai pot fi amânate", a declarat Sevil Shhaideh.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net