Sergiu Nicolaescu va fi incinerat, presupusul fiu nu se poate împotrivi

Citeste tot despre: 

La ora 10, trupului lui Sergiu Nicolaescu va fi transportat spre crematoriul Vitan Berzeşti, unde urmează să fie incinerat, la ora 12. Incinerarea va avea loc într-un cadru restrâns, nefiind permis accesul presei.

Iolanda Nicolaescu, sora regizorului Sergiu Nicolaescu, a declarat, vineri, la un post tv, că a fost ideea fratelui ei să fie incinerat, iar dorinţa îi va fi respectată. „Incinerarea a fost ideea fratelui meuAm vorbit cu el de o viaţă să fie incinerat. Şi unchiu-meu a dorit acest lucru, şi el a spus că vrea tot aşa ca unchiul meu“, a declarat Iolanda Nicolaescu la România TV.

BOR nu susţine practica necreştină a incinerării, deoarece aceasta se împotriveşte credinţei ortodoxe pe care au fost întemeiate hotărârile Sfântului Sinod din anii 1928, 1933 şi din 5 iulie 2012.

Sergiu Nicolaescu a încetat din viaţă joi, 3 ianuarie, în urma unor complicaţii respiratorii grave. În scurt timp, ideea incinerării trupului marelui regizor a devenit o problemă intens discutată pe toate canalele media.

Cineastul a strâns, la capătul unei cariere de peste 40 de ani, o colecţie de peste 60 de filme în care a fost regizor, scenarist şi actor.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1