Septuagenar din Neamț, judecat pentru că și-a omorât fiul. I-a tranșat cadavrul cu bomfaierul și l-a aruncat în Siret

Ultima actualizare:

    Alte părţi din cadavru au fost descoperite în Siret de pompieri. Foto: adevarul.ro
Alte părţi din cadavru au fost descoperite în Siret de pompieri. Foto: adevarul.ro

Un bărbat în vârstă de 73 de ani din Neamț este judecat pentru crimă, după ce și-a ucis și tranșat fiul, apoi i-a aruncat rămășițele în râul Siret. Un braț al victimei a fost găsit de un pescar în luna august, pe malul apei, și de atunci polițiștii au demarat cercetările.

Vasile Croitoru, de 73 de ani, din localitatea Cotu Vameş, un sat aflat pe malul râului, în apropiere de municipiul Roman, este acuzat de omor calificat şi profanare de cadavre. Şocantul caz de violenţă extremă a fost rezolvat, mai repede decât se spera iniţial, de o echipă de criminalişti de la Parchetul şi Poliţia Neamţ, la momentul demarării cercetărilor „existând“ doar o mână, secţionată de la cot, cu antebraţul şi palma, scrie adevarul.ro. A fost însă de ajuns pentru a furniza o probă esenţială, în cele din urmă stabilindu-se că o crimă îngrozitoare îl avea ca autor pe un bătrân, iar ca victimă pe fiul de 45 de ani.  

Un pescar a găsit un braț de-al victimei, în Siret

Cercetările au început pe data de 6 august 2020, când un pescar de 29 de ani a făcut o descoperire macabră. În apă plutea un braţ uman, secţionat de la cot, astfel că a sunat la 112. Anchetatorii sosiţi la locul indicat au constatat că fragmentul uman prezenta urme de „amputare“ şi nu din cele specifice după ce un cadavru stă mult în apă, în cazuri de înec, conturându-se astfel ipoteza unui omor. 

Criminaliştii au efectuat o experiză  dactiloscopică și au descoperit că amprentele degetelor din restul de braţ aparţineau unei persoane de 45 de ani, Ioan Croitoru, care avea antecedente penale. Așa au ajuns anchetatorii la tatăl victimei, care a recunoscut săvârşirea oribilei crime şi ce l-a determinat să-şi ucidă fiul: strarea conflictuală există în cadrul familiei și consumul de alcool.

Mai multe amțnunte găsiți pe adevarul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net