Sentință: Doi polițiști din Bacău, condamnați după ce au bătut crunt un bărbat prins la pescuit

judecator-instanta1.jpg

judecator instanta decizie proces
Foto: Arhivă Click!

După șase ani de la comiterea faptei, doi polițiști din Bacău și-au primit pedeapsa pentru că au bătut crunt un bărbat prins la braconaj piscicol. Acuzați de purtare abuzivă, oamenii legii au fost obligați la plata unor amenzi penale în cuantum de 10.000 de lei fiecare.

Judecătoria Bacău a decis condamnarea poliţiştilor Ştefan Boamnă (în prezent, angajat la IPJ Bacau) şi Mircea Gabriel Peiu, care la momentul comiterii faptelor îşi desfăşurau activitatea în cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Traian, la plata unor amenzi penale în cuantum de 10.000 de lei fiecare, scrie adevarul.ro. Instanţa a decis însă amânarea aplicării pedepsei, stabilindu-le celor doi poliţişti un termen de supraveghere pe o durată de doi ani, perioadă în care trebuie să respecte mai multe obligaţii, printre care şi cea referitoare la efectuarea a 40 de zile de muncă în folosul comunităţii la Spaţii Verzi sau la un cămin de bătrâni de pe raza localităţilor de domiciliu. 

Obligați să plătească victimei daune de 10.000 de lei    

În plus, au fost obligaţi să achite 10.000 de lei daune morale şi materiale victimei. Sentinţa pronunţată de instanţa de fond a nemulţumit toate părţile din dosar, fiind contestată atât de poliţiştii inculpaţi, cât şi de procurori, respectiv victimă. Curtea de Apel Bacău urmează să judece în calea de atac şi să pronunţe sentinţa definitivă.

Cazul care s-a soldat cu trimiterea în judecată a celor doi poliţişti s-a petrecut pe 24 aprilie 2014. Doi bărbaţi care pescuiau cu undiţele la balta din localitatea Traian, în perioada de prohibiţie, au fost prinși și duși la secție, unde au fost amendați cu 1.600 de lei. Situaţia însă a degenerat după ce unul dintre pescari i-a reproşat unui poliţist din echipaj că miroase a alcool.

 

Citește cum au decurs audierile și alte amănunte din dosar pe adevarul.ro.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1