Sentință definitivă pentru fiul lui Adamescu: arestare preventivă în lipsă

adamescu.jpg

alexander adamescu arestare preventiva lipsa
Alexander Adamescu (37 de ani) e acuzat că, împreună cu tatăl său Dan Adamescu, au mituit doi judecători de la Tribunalul București

Instanţa supremă a decis, joi, arestarea preventivă în lipsă a lui Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, informează News.ro. El este acuzat că, împreună cu tatăl său, a dat mită 15.000 de euro şi 23.000 de lei judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, de la Tribunalul Bucureşti, pentru soluţii favorabile în dosare de insolvenţă.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins, ca nefondată, contestaţia formulată de apărătorii lui Alexander Adamescu, decizia fiind defintivă.

Curtea de Apel Bucureşti a hotărât, pe 19 mai, arestarea preventivă în lipsă a lui Alexander Adamescu, dar fiul omului de afaceri Dan Adamescu a contestat decizia la instanţa supremă.

Judecătorul George Matei a admis atunci cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Iniţial, procurorii DNA au cerut la Tribunalul Bucureşti emiterea unui mandat de arestare preventivă  în lipsă a lui Alexander Adamescu. După ce instanţa a admis cererea procurorilor, avocaţii lui Adamescu au atacat soluţia şi au susţinut că nu Tribunalul ar fi trebuit să judece solicitarea DNA, ci Curtea de Apel Bucureşti, având în vedere faptul că în dosar sunt cercetaţi mai mulţi notari şi judecători, lucru care ar fi atras competenţa Curţii de Apel.

Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Bucureşti, iar instanţa a admis contestaţia lui Alexander Adamescu şi a reţinut spre rejudecare cererea DNA.

În ordonanţa procurorilor se arată că ,„în cursul lunilor iunie şi decembrie 2013, inculpatul Adamescu Bogdan Alexander, împreună cu tatăl său, a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistraţilor Stanciu Ion şi Rovenţa Elena, judecători la Tribunalul Bucureşti - Secţia VII Civilă pentru ca în schimb, aceştia să dispună, în dosare privind procedura insolvenţei, soluţii favorabile unora dintre societăţile la care acţionar era Adamescu Grigore Dan.”

Anchetatorii au mai susţinut că au făcut numeroase demersuri pentru a asigura prezenţa lui Bogdan Alexander Adamescu în faţa organelor judiciare, însă acesta ar fi urmărit tergiversarea cercetărilor faţă de el şi în final sustragerea de la urmărirea penală.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1