Senatorii discută miercuri cererea DNA de urmărire penală a lui Oprea

Ultima actualizare:

    Gabriel Oprea e acuzat că folosea, în deplasările sale, echipaje de poliție
Gabriel Oprea e acuzat că folosea, în deplasările sale, echipaje de poliție

Un Birou permanent se va convoca, miercuri, la Senat pentru a stabili calendarul în cazul dosarului lui Gabriel Oprea. Senatul a primit, luni seara, cererea de încuviinţare a urmăririi penale pe numele fostului ministrul de interne Gabriel Oprea, acuzat de DNA de abuz în serviciu.

Surse citate de Mediafax spun că titularul acţiunii de cerere este instituţia Procurorului General. Potrivit acestora, solicitarea DNA ar urma să intre în dezbaterea comisiei juridice a Senatului, pentru avizare, apoi în plenul acestui for.

„La ora 11.00, am convocat Biroul permanent, care are obligația să repartizeze dosarul la Comisia juridică, ce va întocmi un raport și îl va înainta Biroului permanent și apoi solicitarea va fi supusă plenului”, a declarat președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu-Tăriceanu a ținut să precizeze că cvorumul necesar lucrărilor ședinței Biroului permanent va fi asigurat.

Fostulul ministru de interne şi senator, Gabriel Oprea, este acuzat de abuz în serviciu, pentru însoţirea deplasărilor sale de echipaje ale Poliţiei Rutiere, serviciu de care ar fi beneficiat ilegal şi procurorul general Tiberiu Niţu, în baza unui protocol.

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net