Senator PNL trimis în judecată pentru comerț cu țigări neaccizate

Ultima actualizare:

    Faptele pentru care e acuzat Zisu s-au petrecut înainte de a ajunge senator
Faptele pentru care e acuzat Zisu s-au petrecut înainte de a ajunge senator

Senatorul PNL Argeș Ionuț Elie Zisu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Instanței Supreme pentru evaziune fiscală din comerțul cu țigarete. Zisu e acuzat că a vândut țigarete, prin intermediul unui magzain duty-free pe care îl deținea, fără a plăti acciza. Prejudiciul cauzat statului se ridică la 1,6 milioane de lei.

Ionuț Elie Zisu a intrat în atenția procurorilor pentru activitatea sa de administrator al unei societăți comerciale, în perioada 1996-2006. Conform acestora, actualul senator, validat în decembrie 2012, ar fi comercializat produse din tutun în cadrul magazinului său de tip duty-free din Vama Veche fără să achite acciza aferentă acestor produse. Prejudiciul înregistrat se ridică la circa 1,6 milioane de lei, motiv pentru care Zisu, care a fost trimis în judecată de Parchetul Înaltei Curți, va fi executat silit.

Anchetatorii arată că dintre cele 191 persoane care figurează în evidenţa punctului de trecere a frontierei Vama Veche şi care ar fi achiziţionat ţigarete în cantităţi impresionante din magazinul său, doar două sunt evidenţiate cu date de identitate şi număr de paşaport valide.

Alături de Zisu au mai fost trimise în judecată alte zece persoane, printre care și responsabilul magazinului din Vama Veche, Stelian Grosu. Aceștia au vândut 58.058 cartoane de ţigarete (peste nivelul destinat uzului personal stabilit de Ministerul Finanţelor Publice) către persoane fizice care nu figurează în evidenţele Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Constanţa ca intrate sau ieşite din ţară, rezultând că acestea au fost comercializate pe teritoriul României, devenind astfel produse accizabile, scrie Mediafax.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (30) jpg
suflet pixabay jpg
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net