Semnul rău de la înmormântarea lui Fane Spoitoru

Ultima actualizare:

    Cortegiul funerar a blocat circulaţia în comuna Pantelimonfoto: David Muntean
Cortegiul funerar a blocat circulaţia în comuna Pantelimonfoto: David Muntean

Ultima zi în care rudele şi prietenii lui Fane Spoitoru îşi mai pot lua rămas bun de la el înainte de înmormântare a început cu un semn care i-a pus pe gânduri pe apropiaţii interlopului. Cea mai mare coroană de flori pe care Ion Migdal, fratele lui Ion Titişor, a făcut-o în memoria lui s-a rupt. Bărbatul nu a primit permisie pentru a participa la înmormânatre, fiind din 2008 condamnat la 13 ani de închisoare.

Update ora 18.30 Parastasul va avea loc pe Stadionul Cernica, iar mâncarea servită va fi de post.

Update ora 18.25 Înmormântarea s-a încheiat, iar coroanele sunt așezate pe mormânt. Curioșii au început să plece, nu înainte de a continua să aplaude și să scandeze numele liderului interlop minute în șir.

Update ora 18.10 Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Fane Spoitoru a fost coborât în groapă. Înghesuiala a continuat chiar și în timpul slujbei, care a fost întreruptă pentru a se face un apel: telefonul unei jurnaliste de la trustul Intact a fost furat și s-a cerut înapoierea lui urgentă

Update ora 17.40 Se dau dedicații din partea interlopilor, iar cei mai importanți maneliști din România primesc sute și sute de euro.

Update ora 17.05 Sicriul a reușit să intre în cimitir, miile de rromi adunați aplaudă, iar muzica de jale răsună.

Update ora 17.00 Toți cei prezenți au venit la cimitir ca la moaște, chiar și o mulțime de oameni bolnavi și copii paralizați care își dau coate pentru a ajunge și a atinge sicriul lui Fane Spoitoru.

Coroana de Cartea Recordurilor trimisă de fratele lui Fane nu poate fi manevrată pe aleile cimitirului. Pentru că este atât de mare, se fac desfășurări de forță du-te vino pentru a reuși să o facă să intre pe alee.

Sorin Copilul de Aur încearcă să mai liniștească spiritele și să-i facă pe cei prezenți să păstreze o minimă ordine. Vorbește la microfon, dar îmbulzeala mânată de curiozitate crește de la o clipă la alta.

Update ora 16.50 Sicriul a ajuns la cimitir, înăuntru îi va cânta Sorin Copilul de Aur alături de formația lui. Agitația este în floare, întrucât curioșii nu vor să facă potecă spre groapă.

Update ora 16.40 Peste 3000 de persoane așteaptă să-și ia rămas bun de la Fane Spoitoru. Cimitirul Bellu este arhiplin, iar toți cei care l-au îndrăgit pe interlop au făcut orice pentru a ocupa un loc care să le ofere vizibilitate mai bună. S-au urcat pe locurile de veci din tot cimitirul, doar-doar or zări ceva. De la intrarea în cimitir și până la capelă a fost așternut un covor de mii de petale de trandafiri roșii și albi.

Update ora 16.00 Cortegiul funerar care va aduce sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Fane Spoitoru a pornit spre cimitir unde este aşteptat de mii de oameni cu un covor din petale de flori 

Update ora 15.30 Din cauza aglomeraţiei care s-a creat în faţa bisericii, oamenii au început să se certe ca la uşa cortului pentru a intra în lăcaş, la slujbă, dar şi pentru a pune mâna pe cât mai multe monede de 50 de bani aruncate la intrare

Update ora 15.00 Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Fane Spoitoru a fost băgat în biserica "Sfântul Nicolae". Lăcaşul de cult s-a dovedit neîncăpător pentru sutele de oameni care aşteaptă să-l conducă pe Ion Titişor pe ultimul drum

Update ora 14.45 Circulaţia pe ambele sensuri este blocată în comuna Pantelimon, acolo unde mii de oameni au ajuns la biserica unde se va oficia o slujbă  

Update ora 13.45 Cortegiul funerar a plecat din Cernica în acordurile fanfarei. Maşinile se vor opri la un lăcaş de cult din comuna Pantelimon

Update ora 13.10 Un sobor de preoţi oficiază o slujbă în cortul unde a fost depus în urmă cu trei zile sicriul cu trupul neînsufleţit al interlopului. 

Agitaţie mare încă de la primele ore ale dimineţii la Cernica, acolo unde sute de persoane s-au strâns să-l conducă pe ultimul drum pe Fane Spoitoru. Prieteni din lumea interlopă, dar şi manelişti s-au întrecut în coroane de flori de Cartea Recordurilor. De departe însă, cea mai frumoasă este cea pe care Ion Migdal, fratele lui Ion Titişor, a cerut de după gratii să o facă pentru celebrul interlop. Cu mare durere în suflet, acesta nu va putea să-şi ia rămas bun, fiind în închisoare la penitenciarul Jilava, acolo unde îşi ispăşeşte pedeapsa pentru trafic de droguri şi spălare de bani.

Coroana din garoafe de culoare roşie are aproape cinci metri înălţime, este sub forma unei inimi, iar florarii au muncit mult să o termine în timp util. Din cauza greutăţii, aceasta s-a stricat, acesta fiind considerat un semn rău. În popor, bătrânii spun că atunci când o jerbă se rupe, mortul a fost prea păcătos. Fraţii Cămătaru, cu care se vehicula că Fane Spoitoru era în război, se pare că nu au îngropat nici acum securea. Ei nu au trimis mesaje de condoleanţe familiei şi nici vreo coroană de flori. 

Fane Spoitoru va fi înmormântat la Cimitirul Bellu 

Cortegiul funerar va pleca de la reşedinţa lui Fane Spoitoru în jurul orei 13.00, iar maşina mortuară în care va fi pus sicriul a sosit la Cernica. Până la cimitirul Bellu, acolo unde va fi îngropat interlopul, maşinile se vor opri la o biserică în comuna Pantelimon. Circulaţia a fost blocată în zonă, iar apropiaţii se chinuie să urce zecile de coroane de flori în maşini. Dintre artiştii consacraţi în lumea muzicii lăutăreşti, participă la înmormântare Dan Bursuc, Sorinel Puştiu, urmând ca la cimitir să ajungă Sorin Copilul de Aur şi Florin Salam. Miron Cozma, Serghei Mizil şi interlopul Costel Corduneanu au ajuns şi ei la Cernia.  

Fane Spoitoru a murit săptămâna trecută într-un spital din Israel, în urma unei comoţii cerebrale, la vârsta de 57 de ani. Fostul lider al lumii interlope a mai avut probleme grave de sănătate. Cu ani în urmă, Fane a fost diagnosticat cu o boală gravă şi a fost operat la Constanţa, de acelaşi medic care i-a salvat viaţa şi în anii ’90, când a fost împuşcat de poliţistul Nelu Florea, plutonierul căruia Spoitoru i-a tăiat mâna cu o sabie ninja. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net