Șeful Poliției Rutiere: ”Ilie Năstase a fugit cu mașina și am plecat în urmărirea lui”

Ultima actualizare:

    Victor Gîlceavă, șeful Brigăzii Rutiere, a explicat incidentul cu Ilie Năstase
Victor Gîlceavă, șeful Brigăzii Rutiere, a explicat incidentul cu Ilie Năstase

Șeful Brigăzii Rutiere, Victor Gîlceavă, face lumină în cazul lui Ilie Năstase. Omul legii a explicat într-o conferință de presă cum au decurs opririle în trafic. A dezvăluit fapul că acesta a fugit cu mașina, iar polițiștii au plecat în urmărirea lui.

Ilie Năstase (71 de ani) îi acuză pe polițiști de faptul că a fost agresat, că a fost aruncat la pământ și încătușat. Ba chiar, s-a dus la Spitalul Floreasca ca să-și scoată un certificat medical, pentru că ar avea răni pe spate.

Șeful Brigăzii Rutiere, Victor Gîlceavă, a ieșit într-o declarație de presă și a explicat ce s-a întâmplat cu adevărat.

 El a precizat că la ora 4.45 fostul tenismen a fost tras pe dreapta pentru un control de rutină, a oprit inițial la semnalul agenților de poliție, a refuzat să se legitimeze și a plecat fără acceptul acestora.

”A fost blocat după 200 de metri”

„Conducătorul auto a oprit inițial, după care în urma unor discuții sumare cu agentul de poliție s-a pus în mișcare fără acceptul acestuia. A fugit cu mașina, iar agenții  au plecat în urmărirea lui. După 200 de metri a fost blocat. Fiind oprit, i s-a cerut să se legitimeze și, întrucât emana vapori de alcool, i s-a cerut să se supună testului. A devenit agresiv, manifestând o atitudine neprincipială. Conform legii a fost necesară încătușarea acestuia. Întrucât a refuzat să se supună testării, a fost condus la IML de șase polițiști, dintre care unul este ofițer, unde a dorit să se supună unei astfel de testări”, a declarat șeful Poliției Rutiere, Victor Gîlceavă.

S-a stabilit că avea o alcoolemie de 0,55 în aerul pur expirat, astfel că i s-a întocmit dosare penal și  afost amendat cu 1.000 de lei pentru tulburarea liniștii și oridinii publice.

Incidentul a fost filmat

Șeful Brigăzii Rutiere a declarat că există imagini de la eveniment, că polițiștii au acționat legal și că acestea constituie probă la dosar.

După șase ore de la incident, Ilie Năstase a avut din nou de-a face cu oamenii legii. Fostul sporiv a fost prins pe Bd. Ștefan cel Mare în timp ce conducea scuterul.

”Nu avea permis de conducere și nici dovadă, dar nici permis special pentru scuter. A tăiat linia dublă continuă, moment în care a fost surpins de echipajul aflat în intersecție. A fost amendat cu 1.305 lei și i s-a întocmit un nou dosar penal”, a explicat Victor Gîlceavă.

Cele două dosare se află pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net