Șeful Poliției Române, despre criminalul olandez: „A recunoscut că a fost în localitatea Gura Șuții”

Ultima actualizare:

    Olandezul a vorbit cu polițiștii români după ce a ajuns la el în țară
Olandezul a vorbit cu polițiștii români după ce a ajuns la el în țară

Șeful Poliției Române, chestorul Liviu Vasilescu, a declarat la un post de televiziune că cetățeanul olandez acuzat de crima de la Gura Șuții a recunoscut că a fost în România, în Dâmbovița.

Potrivit șefului Poliției Române, chestorul Liviu Vasilescu, apelul la numărul de urgență 112, care anunța dispariția copilei, a fost dat vineri, în jurul orei 19.30. În șase minute, polițiștii au ajuns la locuința familiei însoțiți de un câine de urmă. Au început căutările, conduși de câine și au ajuns într-o zonă accidentată aflată undeva în spatele casei familiei Fieraru. Terenul respectiv are o suprafață de aproximativ doi kilometri și dă în râul Dâmbovița.

Între timp, alte echipaje de poliție au intrat în casele localnicilor, căutând copila peste tot. Maimult, fetița a fost căutată și în zonele învecinate comunei. „Nu ne-am focusat numai pe o zonă” a declarat chestorul la un post de televiziune.

Chestorul Liviu Vasilescu a mai declarat că mașina pe care a condus-o olandezul a fost identificată sâmbătă, în jurul orelor 19.00.  „Am identificat-o. Am aflat cine a condus-o, cum a fost închiriată. Atunci am aflat că este vorba despre un cetățean olandez.  La ora 19.50 l-am contactat pe acest cetățean, care a recunoscut că a închiriat mașina, că fost în România, iar în localitatea Gura Șuții a ajuns în scopuri turistice. Nu l-am întrebat despre fetiță.

Se pare că, potrivit șefului Poliției Române, în timpul acestei discuții, pe care a avut-o cu autoritățile din România, olandezul se afla deja pe aeroportul din Amsterdam. Reușise să fugă din țară și ajunsese acasă.

Olandezul nu este dat în urmărire generală.

Citește și:

Crima de la Gura Șuții: care este reacția autorităților olandeze

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net