Șeful ANI și-a dat demisia. Horia Georgescu află azi dacă va fi arestat

horia_georgescu.jpg

Horia Georgescu, ANI, catuse, DNA
Horia Georgescu a fost scos în cătușe din sediul DNA (foto: Mediafax)

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Horia Georgescu, reținut de DNA pentru 24 de ore sub acuzația de abuz în serviciu, și-a dat demisia de la conducerea ANI, luni seară. Fostul șef al Agenției de Integritate află azi dacă judecătorii vor dispune arestarea sa.

Horia Georgescu și-a dat demisia luni seară, pentru a nu aduce prejudicii de imagine instituției pe care a condus-o, a anunțat în această dimineață avocatul acestuia, Eliza Ene Corbeanu. Fostul președinte al Agenției Naționale de Integritate așteaptă decizia judecătorilor, care azi vor dispune arestarea sau eliberarea sa, în dosarul în care e acuzat de abuz în serviciu. Acuzația se referă la retrocedarea unor terenuri supraevaluate, pe vremea când Georgescu era membru al Comisiei Centrale pentru stabilirea Despăgubirilor, din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP).

Procurorii arată în rechizitoriu că terenurile au fost supraevaluate cu 75 de milioane de euro, ceea ce a dus la prejudicierea statului și la obținerea de despăgubiri umflate de titularii drepturilor de proprietate.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5