Șeful ANI și-a dat demisia. Horia Georgescu află azi dacă va fi arestat

Ultima actualizare:

    Horia Georgescu a fost scos în cătușe din sediul DNA (foto: Mediafax)
Horia Georgescu a fost scos în cătușe din sediul DNA (foto: Mediafax)

Horia Georgescu, reținut de DNA pentru 24 de ore sub acuzația de abuz în serviciu, și-a dat demisia de la conducerea ANI, luni seară. Fostul șef al Agenției de Integritate află azi dacă judecătorii vor dispune arestarea sa.

Horia Georgescu și-a dat demisia luni seară, pentru a nu aduce prejudicii de imagine instituției pe care a condus-o, a anunțat în această dimineață avocatul acestuia, Eliza Ene Corbeanu. Fostul președinte al Agenției Naționale de Integritate așteaptă decizia judecătorilor, care azi vor dispune arestarea sau eliberarea sa, în dosarul în care e acuzat de abuz în serviciu. Acuzația se referă la retrocedarea unor terenuri supraevaluate, pe vremea când Georgescu era membru al Comisiei Centrale pentru stabilirea Despăgubirilor, din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP).

Procurorii arată în rechizitoriu că terenurile au fost supraevaluate cu 75 de milioane de euro, ceea ce a dus la prejudicierea statului și la obținerea de despăgubiri umflate de titularii drepturilor de proprietate.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net