Şefa secţiei Cardiologie de la Spitalul de Urgenţă din Sibiu, nevaccinată, în stare gravă din cauza COVID

Ultima actualizare:

    Foto Facebook
Foto Facebook

Dr. Gabriela Eminovici, şefa Secţiei Cardiologie a Spitalului Clinic de Urgenţă Sibiu, internată, în stare gravă, la ATI Modular COVID, a ajuns la Oradea pentru a fi transferată în Germania. Transferul este realizat la solicitarea familiei, pe cheltuiala proprie.

Şefa de la Cardiologie 1 - Sibiu, dr. Gabriela Carmen Eminovici a fost internată încă din data de 20 aprilie, fiind diagnosticată cu SARS - CoV-2.   

Iniţial, a ajuns la Boli Infecţioase şi se declara recunoscătoare colegilor săi pentru dăruire şi implicare. Apoi, când starea de sănătate s-a agravat, a fost transferată la Anestezie şi Terapie Intensivă Modular COVID, din cadrul Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă Sibiu.   

Între timp, însă, familia medicului cardiolog a făcut o solicitare la Ministerul Sănătăţii pentru transfer la un spital din Germania, solicitare care nu a fost aprobată, pe motiv că proceduri similare pot fi oferite şi în spitalele din România.

Numai că rudele au declarat că din moment ce nu este posibil transferul cu ajutorul Statului, vor apela la ajutorul comunităţii şi vor face transferul pe propria răspundere.   

De miercuri, 28 aprilie, pe reţelele de socializare s-a demarat o amplă campanie de strângere de fonduri de către colegi şi apropiaţi pentru strângerea a aproximativ 40.000 de euro - costuri care implică transportul asigurat de echipa germană, cu echipamentele necesare.  

Joi, 29 aprilie, sora şefei de la Cardiologie 1 - Sibiu a anunţat că suma necesară pentru transferul cu un avion medical privat a fost strânsă şi că se aşteaptă veşti pentru a fi transportată în afara graniţelor ţării.

Citește mai multe informații pe www.adevărul.ro

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net