Șefa creşelor din Ploieşti, arestată în dosarul furtului din mâncarea copiilor. Angelica Fodor primea bani și de la părinți, pentru a le primi micuții la creșă

Ultima actualizare:

    Educatoarele au furat din produsele destinate copiilor Foto: adevarul.ro
Educatoarele au furat din produsele destinate copiilor Foto: adevarul.ro

Tribunalul Prahova a admis cererea procurorilor privind arestarea preventivă a Angelicăi Fodor, şefa centrului care coordonează activitatea creşelor din Ploieşti. Astfel, aceasta va sta după gratii 30 de zile, dacă măsura nu se va prelungi la sfârșitul perioadei.

Celelalte patru educatoare au fost plasate direct în control judiciar de către procurorul de caz, iar în cursul zilei de astăzi vor fi chemaţi la audieri și alţi suspecţi în această cauză, dar şi martori. Surse din cadrul anchetei susțin că ar fi vorba despre încă 10 persoane.  

Încet-încet ies la iveală și alte nereguli comise de cea care coordona activitatea creșelor din orașul Ploiești, șase la număr. Procurorii susţin că directoarea Angelica Fodor primea bani din partea subalternelor pentru a le menţine în funcţie, dar şi de la părinţi, pentru a le primi copiii la creşă, conform adevarul.ro.

Educatoarele i-ar fi oferit sume de bani şi alte „atenţii” directoarei Fodor pentru ca aceasta să închidă ochii şi să le permită să fure din mâncarea care trebuia să ajungă în farfuriile copiilor.

Combină frigorifică, furată dintr-o creșă   

La perchezițiile făcute luni, 6 decembrie, la sediile creșelor și la domiciliile persoanelor cercetate în dosar s-au găsit numeroase bunuri sustrase din aceste instituții: cantităţi impresionante de alimente, dar şi produse de igienă (detergenţi şi dezinfectanţi) sau cafea, precum şi aparatură electrocasnică. Potrivit unor surse, la domiciliul şefei creşelor a fost găsită inclusiv o combină frigorifică nouă, care avea încă eticheta cu desintatarul: Centrul Creşe Ploieşti. Mai mult, se pare că o parte dintre angajatele din creşe nu aveau studiile necesare pentru a ocupa posturile, iar pentru a fi menținute în funcții ar fi „cotizat” periodic la şefi.  

Ancheta în dosarul furtului de mâncare din creșe este abia la început. În total ar fi vizate 16 persoane angajate în aceste instituții. Nu a fost stabilită încă valoarea prejudiciului, şi nici cât a durat această afacere ilegală dezvoltată de şefa creşelor în complicitate cu subalternele sale.

„Regrete” din partea primăriei

La Ploieşti, funcţionează şase creşe, toate aflate în subordinea Primăriei Ploieşti, la care sunt înscrişi 583 de copii, însă doar aproximativ 450 merg la program. Conducerea primăriei şi-a exprimat doar regretul faţă de „această situaţie” şi a dat asigurări că activitatea creşelor nu va fi afectată de ancheta procurorilor. 

Citește și: 

Patru educatoare din Ploiești, reținute pentru că au furat din mâncarea copiilor. Cine le era complice

Detalii scandaloase în cazul furtului din creşe. O combină frigorifică, găsită acasă la șefa creșelor

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net