UPDATE Șefa ATI de la Spitalul „Sf. Pantelimon” le dădea medicamente doar bolnavilor tineri

Ultima actualizare:

    Medicul Laura Constantinescu se crede Dumnezeu, astfel că decidea cine trăiește și cine nu
Medicul Laura Constantinescu se crede Dumnezeu, astfel că decidea cine trăiește și cine nu

Bolnavii aflați în stare critică la secția Anestezie - Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul „Sf. Pantelimon” din Capitală primesc medicamente doar dacă sunt suficient de tineri și dacă au șanse de supraviețuire. Acestea sunt criteriile după care se ghidează șefa de la ATI, potrivit jurnalistului Cătălin Tolontan care continuă seria dezvăluirilor.

UPDATE. Reprezentanţi ai Corpului de Control al ministrului sănătăţii şi ai Serviciului de Medicină de Urgenţă vor face verificări, săptămâna viitoare, la Spitalul „Sf. Pantelimon” din Capitală, în urma informaţiilor privind posibila discriminare pe criterii de vârstă a pacienţilor de la Secţia ATI a unităţii, anunţă, joi, Ministerul Sănătăţii, care mai spune că discriminarea pe criterii de vârstă sau orice altă formă de discriminare între pacienţi este inacceptabilă şi reprezintă o încălcare a legii.

Acesta a publicat joi, pe tolo.ro, o înregistrare din 30 mai 2016, în care șefa ATI, dr. Laura Constantinescu, le spune medicilor revoltați că nu au suficiente medicamente pe cine preferă să salveze. „Dacă dăm la totți, nu mai avem medicație pentru ăia care merită”, spune Laura Constantinescu.

În aceeași înregistrare, șefa ATI spune că fie „le dăm la ăia tineri și la ăia cu șanse”, fie „nu mai avem nici pentru ăia care merită și nu ne mai interesează că ăsta e bugetul”.

Potrivit medicului care i-a pus înregistrarea la dispozieiție lui Tolontan, la ATI „Sf. Pantelimon”, medicamentele sunt ținute sub cheie, iar cheia este luată acasă de asistenta șefă. Această mărturie a fost confirmată chiar de farmacista spitalului, Mioara Duvlea, care a spus, potrivit tolo.ro: „Din câte ştiu eu, legea prevede că medicii trebuie să aibă acces la medicamente la orice oră. Acum, s-a constatat că acestea se află sub cheie, iar cheia nu e în spital.”

Conducerea spitalului a demarat o anchetă după respectivele dezvăluiri, Laura Constantinescu și asistenta-șefă de la ATI fiind suspendate pe perioada acesteia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net