Şef în cadrul Casei de Pensii Mureş, trimis în judecată pentru mită

Ultima actualizare:

În sarcina inculpatului procurorii au reţinut infracţiunile de luare de mită in formă continuată, fals intelectual în legătură directă cu infracţiunile de corupţie în formă continuată şi primire de foloase necuvenite

În cursul lunilor aprilie – mai 2011, inculpatul Sămărghiţan Gheorghe, în calitate de şef al Serviciului de Expertiză a Capacităţii de Muncă din cadrul Casei Judeţene de Pensii Mureş, a primit de la trei persoane suma totală de 1.100 de lei pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu referitoare la emiterea a trei decizii de pensionare pe caz de boală. În data de 10 mai 2011, inculpatul a fost prins în flagrant de procurori după ce a primit suma de 1.000 lei de la două dintre aceste persoane.

De asemenea, în cursul anului 2011, Sămărghiţan Gheorghe a primit mai multe bunuri în valoare totală de 1.100 lei pentru a elibera deciziile privind revizuirea pensiei de boală a două persoane. Referitor la aceste două cazuri, în perioada 2005 – 2011, inculpatul a emis un număr de 7 decizii de prelungire a beneficiului pensiei de boală pentru aceste două persoane fără examinarea bolnavilor, fără a avea la bază investigaţiile medicale necesare şi în lipsa oricăror documente medicale care să ateste starea lor de sănătate.

La data de 18 aprilie 2011, după emiterea deciziei de prelungire a beneficiului pensiei de boală, inculpatul a primit de la un denunţător suma de 30 de euro.

În plus, în cursul anului 2011, Sămărghiţan Gheorghe a acceptat promisiunea unor sume bani iar în schimb, la data de 6 mai 2011, a emis decizia de încadrare în grad de invaliditate a unei persoane, cu consecinţa obţinerii pensiei de boală, fără a avea la bază investigaţii medicale şi fără examinarea bolnavei.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Mureş.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net