Ședință importantă la Consiliul Superior al Magistraturii. Este prezent și Klaus Iohannis

Ultima actualizare:

    Este o zi importantă astăzi, 12 decembrie, pentru toți magistrații din România. Consiliul Superior al Magistraturii îşi alege preşedintele şi vicepreşedinteleFOTO: adevarul.ro
Este o zi importantă astăzi, 12 decembrie, pentru toți magistrații din România. Consiliul Superior al Magistraturii îşi alege preşedintele şi vicepreşedinteleFOTO: adevarul.ro

Este o zi importantă astăzi, 12 decembrie, pentru toți magistrații din România. Consiliul Superior al Magistraturii îşi alege preşedintele şi vicepreşedintele, la şedinţă anunţându-şi participarea, ca şi în alţi ani, şi preşedintele Klaus Iohannis.

Consiliul Superior al Magistraturii îşi alege miercuri, 12 decembrie, preşedintele şi vicepreşedintele, iar la şedinţă va fi prezent şi preşedintele Klaus Iohannis.

În timp ce candidatul pentru funcţia de preşedinte, care va fi un judecător, va fi desemnat chiar în ziua alegerilor, procurorii şi-au desemnat candidatul pentru postul de vicepreşedinte, pe Nicolae Andrei Solomon, scrie news.ro.

Alegeri la CSM, după noi reguli

Conform Regulamentului de organizare şi funcţionare al CSM, Consiliul este condus de preşedinte, ajutat de un vicepreşedinte, aleşi pentru un mandat de un an, care nu poate fi reînnoit. Preşedintele şi vicepreşedintele sunt aleşi de plen, în prezenţa a cel puţin 15 membri ai Consiliului, cu votul majorităţii membrilor acestuia. Preşedintele şi vicepreşedintele fac parte din secţii diferite.

Cine sunt candidaţii

Secţia pentru judecători îşi desemnează astăzi, 12 decembrie, candidatul pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii l-a desemnat marţi în calitate de candidat pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, pe procurorul Nicolae - Andrei Solomon, membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

În vârstă de 35 de ani, Nicolae Solomon a fost procuror la Medgidia, apoi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6. În 2011-2013, a fost procuror criminalist şi purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Ulterior, a fost procuror la Parchetul instanţei supreme, iar din octombrie 2013 prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. 

Până acum, funcţia de preşedinte al CSM a fost deţinută de Simona Camelia Marcu, iar cea de vicepreşedinte de Codruţ Olaru.

Tot miercuri, pe ordinea de zi a plenului CSM se află şi Raportul de activitate al Consiliului pe anul 2018.

image
image
image
image
image
image
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net