Secţiile din diaspora în care Viorica Dăncilă nu a luat niciun vot

Ultima actualizare:

    Viorica Dăncilă (55 de ani) FOTO: adevarul.ro
Viorica Dăncilă (55 de ani) FOTO: adevarul.ro

Record absolut al votanţilor din diaspora la alegerile prezidenţiale 2019. După numărarea voturilor din 68% de secții, Klaus Iohannis avea un avantaj net, fiind în top cu 93,75% din voturi, în vreme ce Viorica Dăncilă a obţinut doar 6,21%. În unele secții, cndidatul PSD nu a luat niciun vot.

Prezență record la urne de 944.077 de oameni în diaspora l-a propulsat pe Klaus Iohannis pe un confortabil loc întâi, obţinând o victorie detaşată în fața Vioricăi Dăncilă. Cu 93,75%, potrivit rezultatelor parțiale, actualul președinte a câștigat ușor în toate țările și în toate cele 838 de secții de vot. Klaus Iohannis a cules majoritatea voturilor din Italia, Spania, Marea Britanie, Germania sau Franța și în Republica Moldova. În schimb, candidatul PSD a constatat cu stupoare că în unele secții de votare nu a obținut niciun vot. Este vorba despre o secție din Brazilia, una din Chile, una din Pakistan și una din Turkmenistan.

În alte secții din Zimbabwe, Uzbekistan, Sudan, Serbia, Etiopia, Columbia, Angola și Coreea de Nord, Dăncilă a primit doar un vot. Viorica Dăncilă nu a câștigat nici în Israel, în ciuda susținerii puternice pentru mutarea ambasadei României la Ierusalim.În urmă cu cinci ani, candidatul PSD Victor Ponta câștiga într-o singură țară în fața lui Iohannis, în Palestina. Vioria Dăncilă a pierdut și în teatrele de operațiuni, acolo unde au votat militarii români. În cele două secții din Afganistan spre exemplu, Dăncilă a strâns doar 117 voturi, față de cele 559 ale lui Iohannis.

Viorica Dăncilă a câștigat în 5 județe

Nici în ţară, Viorica Dăncilă nu a convins electoratul. Ea a câştigat în faţa lui Klaus Iohannis în doar cinci judeţe

Teleorman: 59,17%Olt: 54,41%Giurgiu: 54,75%Mehedinți: 52,02%Gorj: 51,9%

În primul tur, Viorica Dăncilă câștigase în 10 județe. În afara celor cinci de la turul doi, mai erau: Dolj, Buzău, Dâmbovița, Botoșani şi Ialomița.

Citeşte şi:

Cum a răspuns Diaspora după ce Viorica Dăncilă a fost acuzată că i-a numit „ăștia” pe românii din străinătate

Viorica Dăncilă contraatacă: «E jenant să-ţi fie frică de o dezbatere cu o femeie»

image
image
image
image
image
image
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net