Secția de Boli Interne a Spitalului Județean Buzău, închisă după ce 16 persoane au fost testate pozitv pentru coronavirus

doctori-in-halate-speciale.jpg

doctori in halate
16 persoane de la Spitalul Județean Buzău au fost depistate pozitiv pentru coronavirus

Un număr de 16 cazuri de infectare cu coronavirus raportate, miercuri, de DSP Buzău provin de la Secţia de Boli Interne a Spitalului Judeţean Buzău, fiind vorba despre trei asistente medicale şi 13 pacienţi internaţi. Autorităţile sanitare au luat decizia închiderii secţiei pentru dezinfecţie repetată, până luni.

Secţia de Boli Interne a Spitalului Judeţean Buzău a devenit focar de coronavirus după ce trei cadre medicale şi 13 pacienţi internaţi au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Şapte dintre bolnavii confirmaţi miercuri au fost testaţi şi în urmă cu 10 zile, rezultatul fiind negativ atunci, iar 6 dintre ei au fost testați astăzi, 27 mai, pentru prima oară. 

"Am demarat din nou o anchetă în secţia de Boli Interne, având în vedere că deja ne aflam în evoluţia unui focar care nu fusese închis pentru că nu trecuseră cele 14 zile de la depistarea primului caz. Am recoltat probe de la personal şi pacienţi, un număr de 40 de teste. În seara zilei de marţi, am aflat rezultate şi 13 teste au fost pozitive pentru pacienţi şi încă 3 pentru cadrele medii (asistente şi infirmiere). S-a decis internarea celor pozitivi în spitalul tampon din Râmnicu Sărat. Am făcut urgent, împreună cu conducerea Spitalului Judeţean, un plan de măsuri care, pe lângă internarea acestor pacienţi, a mai vizat şi unele mişcări pentru a putea realiza o dezinfecţie terminală, corectă, repetitivă cu substanţe schimbate, a acestei Secţii de Boli Interne”, a declarat medicul epidemiolog Carmen Scântei de la DSP Buzău.

După confirmarea celor 16 cazuri în Spitalul Judeţean Buzău, Secţia de Boli Interne a fost închisă până luni, iar bolnavii care erau internaţi vor fi mutaţi, la acelaşi etaj, pe Secţia de Nutriţie.

Județul Buzău- 181 de cazuri de infectare cu noul virus 

Pe lângă cele 16 cazuri, mai există un caz confirmat la Buzău, un bărbat care a fost internat iniţial în Secţia de Pneumoftiziologie, iar testul a arătat că este infectat cu Covid-19. Astfel, judeţul Buzău raportează miercuri 181 de cazuri de la începutul epidemiei, din care 56 de persoane au fost declarate vindecate şi externate.

Bilanț coronavirus România

Până miercuri, 27 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.594 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 12.162 au fost declarate vindecate și externate. Bilanțul deceselor a ajuns la 1.223. 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1