Secretul pe care Quintus l-a păstrat până la moarte! A adoptat o fată de care nu a ştiut nimeni

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Regretatul senator liberal, a cărei dispariţie dintre noi a fost anunţată în cursul zilei de astăzi, nu şi-a dorit să se afle, până acum, faptul că familia lui a adoptat un copil.

Mircea Ionescu Quintus a decedat astăzi la vârsta de 100 de ani. El era președinte de onoare al Partidului Național Liberal.

Unul dintre cele mai mari secrete ale regretatului om politic a fost adopţia unui copil, despre care publicul larg nu ştie, doar apropiaţii familiei. Pentru că familia Quintus şi-a dorit să ajute foarte mult un tânăr dintr-o familie cu posibilităţi reduse, atenţia s-a îndreptat către fata unor prieteni de familie care a fost apoi înfiată şi i s-a oferit o viaţă mai bună, relata site-ul cancan.ro în 2009. 

Cine a fost Mircea Ionescu Quintus 

Scriitorul și omul politic Mircea Ionescu-Quintus s-a născut la 18 martie 1917 la Herson (Cherson), în Crimeea, unde familia era refugiată.

A absolvit Liceul "Sfinții Petru și Pavel" din Ploiești (1927-1934). Este licențiat "cum laude" al Facultății de Drept din București (1938), fiind specialist în drept și procedură penală. 

A profesat avocatura în Ploiești, începând din 1940 până în 1987. Consilier îndrumător de avocați stagiari (1977-1985); profesor la catedra de Drept Constituțional și Administrativ la Facultatea de Studii Juridice a Universității de Inventică din Ploiești (1991-1993).

Ministru al justiției în cabinetul condus de Theodor Stolojan (16 octombrie 1991 — 19 noiembrie 1992).

La alegerile parlamentare din 3 noiembrie 1996 a obținut un mandat de senator de Prahova, iar la 27 noiembrie 1996, a fost ales vicepreședinte al Senatului României. La 22 decembrie 1999 a fost numit președinte interimar, iar la 1 februarie 2000 a fost ales președinte al Senatului României; reales senator de Prahova în legislatura 2000-2004; președinte de onoare al PNL (din 19 oct. 2002). 

A fost scriitor, președinte de onoare al Uniunii Epigramiștilor din România și membru al Uniunii Scriitorilor din România. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net