Secretarul General adjunct al Guvernului, Costel Barbu, zis Bitanu, are Covid-19

Ultima actualizare:

    Costel Barbu, Secretarul General adjunct al Guvernului, se simte bineSursa foto: Adevărul
Costel Barbu, Secretarul General adjunct al Guvernului, se simte bineSursa foto: Adevărul

Secretarul General adjunct al Guvernului, Costel Barbu, zis Bitanu, a anunțat într-un mesaj pe Facebook că este infectat cu coronavirus.

Secretarul General adjunct al Guvernului, Costel Barbu, a declarat că se află în izolare și că nu a avut contact cu colegii din Guvern, transmite Digi24. Potrivit unor surse politice, Barbu s-ar fi infectat cu coronavirus după ce a sărbătorit ultima victorie a liberalilor de la alegerile locale din județul Teleorman.

Secretarul General adjunct al Guvernului are Covid-19. Mesajul a fost transmis pe Facebook

„Vă anunț pe această cale că începând de luni mă aflu în izolare. Am avut simptome ușoare de răceală și am solicitat efectuarea unui test pentru COVID, care a ieșit pozitiv. Starea mea de sănătate este una bună, însă voi rămâne izolat. Am luat legătura cu toate persoanele cu care m-am aflat în proximitate și am stat împreună mai mult de 15 minute, iar DSP a făcut ancheta epidemiologică. Din fericire, colegii din Guvern - în afară de persoanele de la biroul meu - nu se află în definiția de caz pentru contacți”, a scris Costel Barbu, pe Facebook.

Unde s-a îmbolnăvit Costel Barbu

Potrivit unor surse politice, Costel Barbu ar fi sărbătorit victoria din turul al doilea al alegerilor locale din comuna Balaci, unde candidatul PNL a câștigat alegerile. Victoria candidatului liberal a dus la obținerea unui număr egal de mandate de primar între PNL și PSD în județul Teleorman.

Cine este Costel Barbu, zis „Bitanu”

Potrivit Adevărul, Costel Barbu, zis Bitanu’, e genul de politician cu apucături huliganice: a sărit să bată arbitrii la un meci de fotbal între sate, a organizat o răscoală împotriva unui om de afaceri care concesionase o baltă în Teleorman, a fost declarat  incompatibil ca primar, dar a găsit o soluţie tradiţională: şi-a lăsat soţia în funcţie. 

A pus la cale celebra răscoală de la Suhaia

În 2008, Costel Barbu zis Bitanu' a fost ales primar PDL în localitatea Suhaia, din Teleorman, o regiune dominată de PSD. În 2009 un om de afaceri din zonă, Eduard Dinu, a concesionat o baltă de peşte de la marginea comunei şi le-a interzis localnicilor să mai arunce undiţa în apă. Aşa a început răscoala de la Suhaia. Imediat, Costel Barbu i-a convocat pe săteni la primărie, le-a pus la dispoziţie maşini, tractoare şi buldozere şi, împreună, au luat cu asalt casa afaceristului. „Puhoiul de oameni, aproximativ 200 de persoane, s-a dezlănţuit la vederea omului de afaceri şi cu buldozerul au distrus gardul, au incendiat un autoturism Dacia, au răsturnat un Jeep şi au spart geamurile de la casă şi de la uşi. Toate acestea se întâmplau în prezenţa edilului şef, care era urcat pe una dintre maşini şi flutura titlul de proprietate al bălţii“, a explicat procurorul Cocuţa Ruscu, căci răscoala a devenit caz penal. Revolta a fost  transmisă şi la TV. La evaluarea pagubelor, Eduard Dinu a observat că, pe lângă bunurile distruse, îi lipseau două autovehicule de tip ATV şi ustensilele pentru pescuit. Localnicii nu plecaseră cu mâna goală. În 2014, Costel Barbu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice. 

Era să-i bată pe arbitri la un meci de fotbal

Costel Barbu e un suporter înfocat al echipei de fotbal din localitate, pe care a sponsorizat-o din bugetul primăriei. La un derby de tradiţie între Tineretul Suhaia şi CS Nanov, Costel Barbu s-a transformat din primar în huligan: i-a înjurat şi ameninţat pe arbitri şi pe observatorul meciului. A primit şase etape de suspendare şi o amendă de 200 de lei. Era recidivist, conform presei locale.

A intrat în PNL în 2017

În 2017, Costel Barbu a mizat pe Ludovic Orban. „E unul dintre oamenii de încredere ai premierului. Orban l-a adus la sediul central, ca secretar general adjunct al partidului”, susţin surse din conducerea PNL pentru „Adevărul“. În partid, Costel Barbu a avut şi un moment de „rătăcire“, când s-a lepădat puţintel de Ludovic Orban, trecând de partea lui Rareş Bogdan. „A durat doar câteva zile. Când a văzut că Orban controlează în continuare partidul, şi-a revenit. Oricum, când se umflă în pene, Bitanu’ spune: «Tati, eu l-am convins pe Rareş Bogdan să intre în PNL». Te apucă râsul“, susţin sursele citate. 

Costel Barbu este de profesie jandarm 

De profesie, Costel Barbu e jandarm. Ulterior, ca să-şi mai cosmetizeze CV-ul, a urmat cursurile „prestigioasei“ universităţii private Alexandru Ghica din Alexandria, o fabrică de diplome frecventată de majoritatea politicienilor din Teleorman, în frunte cu Liviu Dragnea, susţin surse politice pentru „Adevărul“. Universitatea a fost închisă de procurori. În prezent, Bitanu e singurul demnitar din Guvern care nu şi-a publicat nici CV-ul, nici declaraţia de avere.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net