Sebastian Ghiță, prea sărac pentru a-și cumpăra libertatea

Ultima actualizare:

    Sebastian Ghiță trebuie să umbe adânc la avere pentru a achita cauțiunea impusă de DNA
Sebastian Ghiță trebuie să umbe adânc la avere pentru a achita cauțiunea impusă de DNA

Deputatul Sebastian Ghiță ar putea ajunge după gratii săptămâna aceasta din cauză că nu a achitat cauțiunea solicitată de DNA. Procurorii spun că bunurile pe care acesta le-a depus în garanție, pentru a fi cercetat sub control judiciar, nu acoperă valoarea cauțiunii (13 milioane de euro).

Sebastian Ghiță s-a conformat dispozițiilor DNA și a depus o garanție imobiliară, în speranța că va fi cercetat în stare de libertate. Deputatul a „girat” cu bunurile mobile și imobile ale unei societăți comerciale pe care o deține și pe care el le-a evaluat la 13 milioane de euro. Procurorii DNA nu l-au crezut pe cuvânt și au cerut o experzită independentă, care a scos la iveală că proprietățile depuse în contul de cauțiune nu acoperă suma instituită de DNA. Anchetatorii au sesizat Înalta Curte de Casați și Justiție, care se va pronunța joi pe aces subiect.

În cazul în care instanța stabilește că Ghiță nu a depus suficienți bani pentru a fi cercetat sub control judiciar, procurorii pot cere din nou arestarea preventivă a deputatului. Anchetatorii se vor adresa Camerei Deputaților pentru un nou aviz de arestare, după ce acesta a fost respins în primă fază.

Sebastian Ghiță este cercetat într-un dosar de șantaj, folosire de informații nedestinate publicității și dare de mită.  

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net