Sebastian Ghiță, adus cu mandat la DNA Ploiești, fiind suspect în dosarul cumnatului lui Ponta

Ultima actualizare:

    Sebastian Ghiţă a venit la DNA Prahova pentru a da lămuriri în legătură cu ancheta privind familia lui Victor PontaFoto: Eduard Enea/Adevărul
Sebastian Ghiţă a venit la DNA Prahova pentru a da lămuriri în legătură cu ancheta privind familia lui Victor PontaFoto: Eduard Enea/Adevărul

Deputatul Sebastian Ghiță a fost adus cu mandat, marți, la DNA Ploiești. Potrivit corespondentului Mediafax, parlamentarul a precizat că este suspect în dosarul în care este vizat Iulian Herțanu, cumnatul premierului Ponta

”Am venit cu mandat, am primit citație”, a spus Sebastian Ghiță, care a ajuns la DNA Ploiești în jurul orei 11.50.

Răspunzând unei întrebări, Ghiță a spus că are calitatea de suspect în acest dosar, în care este vizat Iulian Herțanu, cumnatul premierului.

Întrebat despre contractul cu fonduri europene derulat la Comarnic pentru introducerea canalizării în localitate, Ghiță a spus: ”Știm cu toții că lucrările acolo nu au mers așa cum trebuia, că stagnează, iar firma nu a reușit să performeze și să termine acea lucrare publică. Nu cunosc mai multe alte detalii”.

Întrebat dacă a fost implicat în acest contract, deputatul a spus că nu. Întrebat, de asemenea, de ce a fost adus cu mandat la DNA, dacă nu este implicat în acest contract, Ghiță a răspuns: ”Îl cunosc pe om (Iulian Herțanu -n.r.) și probabil că procurorii vor să se convingă de natura relaţiilor mele cu dânsul".

Întrebat dacă este prieten cu Iulian Herţanu, deputatul de Prahova Sebastian Ghiţă a spus că îl cunoaşte, că l-a văzut ”de câteva ori, cu diferite ocazii", că nu are o relaţie foarte strânsă cu acesta, dar că ”presupune despre asta este vorba".

Iniţial, Sebastian Ghiţă a spus că nu cunoaşte calitatea în care a fost chemat la DNA Ploieşti, spunând că ”este o instituţie unde nu doreşti să ai calităţi".

În final, la întrebările jurnaliştilor, el a citit de pe un mandat de aducere pe care îl ţinea în mână, răspunzând că are calitatea de suspect.

La ora transmiterii acestei știri, la DNA Ploiești sunt audiați Iulian Herțanu, cumnatul premierului Ponta, fostul consilier județean în CJ Prahova Mihai Coman, precum și o altă persoană suspectată în acest dosar.

Potrivit unor surse judiciare, un rol important în acest dosar îl are Mihai Coman, care în prezent este consilier la SC Hidro Prahova SA, societate constituită prin asocierea Consiliul Județean Prahova cu mai multe consilii locale din județ și care de câțiva ani derulează cel mai important proiect european din Prahova, pentru introducerea canalizării în mai multe localități.

Mihai Coman a fost consilier județean PSD în mandatul 2000-2004 și deține firma SC Indserv din Ploiești.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Ploieşti fac cercetări într-o cauză penală privind infracțiuni asimilate celor de corupţie şi infracţiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene, se arată într-un comunicat de presă transmis marți de DNA.

Potrivit sursei citate, în acest dosar au loc 14 percheziţii, majoritatea în Bucureşti şi Ploieşti, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că una dintre firmele la care se fac percheziţii este SC Exfin SRL, punctul de lucru din Bucureşti, firmă fondată de Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, care este controlată în prezent de către sora şi cumnatul primului ministru, Alexandra şi Iulian Herţanu.

De asemenea, percheziţii sunt făcute şi la locuinţa familiei Herţanu, tot din Bucureşti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net