Sebastian Ghiţă, 18 zile de arest în Serbia

sebastian_ghita.jpg

sebastian ghita
Ghiță infractorul a fost dat în urmărire internațională prin Interpol

Poliţia din Serbia a precizat că arestarea lui Sebastian Ghiţă în Belgrad a fost dispusă pentru 18 zile, perioadă în care este ţinut în custodie de autorităţile din ţara vecină. În acest timp se va lua o decizie şi în privinţa extrădării în România.

Fostul parlamentar era dat în urmărire prin Interpol şi a fost prins săptămâna trecută în capitala sârbă.

Poliţiştii români au fost anunţaţi că Sebastian Ghiţă a fost arestat în Belgrad pentru 18 zile, din data de 14 aprilie. Informaţia a fost transmisă prin sistemul Interpol luni, pentru că au fost probleme tehnice privind comunicarea prin acest sistem. Poza lui Sebastian Ghiţă nu se mai află pe site-ul Poliţiei Române.

În cele 18 zile autorităţile au timp să trimită documentele necesare extrădării.

Poliţia Română spune că de acum încolo e sarcina ministerului justiţiei să demareze aceste proceduri.

Poliţiştii români vor participa doar la escortarea în ţară a lui Ghiţă, dacă poliţiştii sârbi vor solicita acest lucru.

Ghiţă va fi extrădat în baza Convenţiei Europene de extrădare, document comun între România şi Serbia.

După ce Ghiţă va fi prezentat unui magistrat sârb care să confirme cele două mandate în lipsă, el va fi adus în România. Având în vedere cel de-al şaselea dosar al lui Ghiţă pentru legitimarea cu documente false, este posibil ca autorităţile din Serbia să amâne venirea lui Ghiţă în ţară. O altă variantă ar fi ca ei să decidă să continue acest dosar şi în lipsă.

Tudorel Toader, Ministerul Justiţiei, aşteaptă de la instanţe încheierea verificării legalităţii extrădării din Serbia a fostului deputat Sebastian Ghiţă pentru a putea începe procedurile de aducere în ţară, a anunţat acesta marţi.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1