Sebastian Ghioca este pompierul care aleargă mii de kilometri pentru a-i ajuta pe copiii sărmani

Ultima actualizare:

    Sebastian Ghioca vrea să alerge şi în maratonul de la Londra
Sebastian Ghioca vrea să alerge şi în maratonul de la Londra

Sebastian Laurenţiu Ghioca este subofiţer operativ principal în dispeceratul ISU Călăraşi, iar în timpul liber pedalează sau aleargă la maratoane cu scopul de a strânge fonduri pentru cauze umanitare.

Pedalează şi aleargă mii de kilometri pe an, acceptă cele mai dificile provocări şi îşi stabileşte mereu ţinte tot mai greu de atins, din pasiune pentru sport şi din dorinţa de a-i ajuta pe cei aflaţi în nevoie. Subofiţer operativ principal în Cadrul Compartimentului Monitorizarea Situaţiilor de Urgenţă şi Dispecerat în cadrul ISU Călăraşi, Sebastian Ghioca, de 45 de ani,-i este modest şi nu-i place să vorbească despre acţiunile sale. Totul a pornit în  urmă cu 7 ani când, alături de o rudă cu probleme de sănătate, a mers la Spitalul Fundeni din Capitală. Aici a văzut o imagine care i-a sfâşiat inima. Copiilor bolnavi le erau făcute zilele mai uşoare de către voluntari străini, nici un român printre ei, povesteşte militarul pentru „Weekend Adevărul”. Acest lucru l-a pus pe gânduri şi i-a dat forţa să organizeze campanii umanitare la Călăraşi, să ajute copii şi familii aflate la nevoie din toată ţara. De atunci, s-a dedicat trup şi suflet cauzelor nobile. A găsit o modalitate eficientă de a face acest lucru: a îmbinat plăcerea de a accepta cele mai grele provocări sportive din atletism şi ciclism pentru a da o mână de ajutor fundaţiilor care luptă în scop caritabil. 

Sebastian e părinte la rândul său, dar a găsit loc în sufletul lui şi pentru micuţii abandonaţi
Sebastian e părinte la rândul său, dar a găsit loc în sufletul lui şi pentru micuţii abandonaţi

La începutul acestui an, Sebastian a participat la competiţia Gerar, un semi-maraton de 21 km în Parcul IOR din Capitală, la o temperatură de -9°C, scopul fiind colectarea de fonduri pentru Fundaţia Copii în dificultate (CID). Apoi, la Cluj, a obţinut un Brevet de 400 km, scopul fiind întrajutorarea acestor copii. În această vară a pedalat în Parcul Naţional Tzoumerka (Grecia) la Eversting. Mai exact, a pedalat aproximativ 250 km, cu diferenţe de nivel de sute de metri, în circa 23 de ore. Tot în această vară a participat la Triatlonul de la Mamaia, apoi, în septembrie, la maratonul Transfier, iar în octombrie la Maratonul Internaţional de la Bucureşti, pe distanţa clasică de 42,195 km. Pe 15 şi 16 noiembrie a pedalat şi a alergat acasă, la Călăraşi, la BaioFitness, acceptând o nouă provocare: „Aleargă, pedalează şi donează timp de 24 de ore!“  În decembrie, Sebastian participă la Maratonul Bucureştiului dedicat Zilei Naţionale a României – 1 Decembrie, desigur cu scopul de a sprijini pe cei aflaţi în nevoie, ca de obicei. 

A pedalat 250 de kilometri în 23 de ore, la o competiţie din Grecia
A pedalat 250 de kilometri în 23 de ore, la o competiţie din Grecia

„Este foarte simplu, nu e complicat nimic din ceea ce fac. Toţi putem să facem asta, doar că trebuie să căutăm în noi resursele“, explică Sebastian Ghioca.

image
image
image
image
image
image
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net