Se suspendă tezele și în semestrul al doilea. Ce se întâmplă cu simulările pentru examenele naționale

Ultima actualizare:

    Simulările pentru examenele naționale se vor susține în toate localitățile cu rată de infectare de până în 6 la mie
Simulările pentru examenele naționale se vor susține în toate localitățile cu rată de infectare de până în 6 la mie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că se suspendă tezele și în semestrul al doilea, mediile elevilor urmând a fi încheiate doar cu notele obţinute. Cîmpeanu precizează că aproape un million de elevi fac ore exclusive online, iar sistemul nu dispune de platforme securizate pentru evaluarea online. În ceea ce privește simulările pentru Evaluare Națională și Bacalaureat 2021, acestea de asemenea nu se susțin online.

Sorin Cîmpeanu, despre suspendarea tezelor: „Relevanța lor e mai mult decât discutabilă”

”Pentru anul şcolar 2020-2021 sunt suspendate tezele (lucrările scrise semestriale), conform OM 5977/2020. În consecinţă, la finalul semestrului al doilea, mediile pentru toate disciplinele se obţin prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat întreg”, a transmis, miercuri seară, Sorin Cîmpeanu. Ministrul Educaţiei a explicat de ce este mai bine ca tezele să fie suspendate. „Având în vedere că la acest moment aproape un milion de elevi participă la toate activităţile didactice în sistem online şi atât timp cât sistemul de învăţământ din România nu dispune de platforme de evaluare şi examinare dedicate şi securizate, relevanţa tezelor este mai mult decât discutabilă”, a precizat ministrul.

Ce se întâmplă cu simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2021

În ceea ce privește simultările pentru evaluare Națională 2021 și Bacalaureat 2021, secretarul de stat în Ministerul Educației Sorin Ion a declarat că nu se vor organiza simulări online pentru localitățile aflate în carantină - cu rată de infectare de peste 6 la mie. Însă, inspectoratele pot organiza la nivel local aceste simulări, după ce scade această incidență.

„Simulările se vor susține în toate localitățile cu rată de infectare de până în 6 la mie. Ulterior, dacă o localitate iese din această rata de incidență, de peste 6 la mie, se pot organiza simulări prin intermediul inspectoratelor. Nu trebuie sa fie o problemă pentru inspectorat să elaboreze subiecte. Nu discutam de simulari in sistem online”, a spus Sorin Ion, în cadrul unei conferințe organizate de Salvați Copiii România.

Simulările încep la 22 martie

În ceea ce privește subiectele, acestea vor ține cont de perioada de pandemie, a spus acesta.

„Subiectele vor ține seama de perioada prin care trecem. Părerea mea obținută după 30 de ani de experiență - nu gradul de dificultate este relevant, pentru că nu nota în valoarea absolută este relevantă, ci poziția într-o ierarhie,” a mai spus oficialul.

Simulările încep luni, 22 martie, cu proba de limba română de la Bacalaureat.

Potrivit datelor privind incidența pe localități publicate de ministerul Educației în 17 martie, 58 de localități din toată țara sunt în carantină.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net