Se scumpeşte RCA. Cât va costa poliţia de la 1 ianuarie 2016

Ultima actualizare:

    Scumpirile vin pe fondul falimentului companiei Astrafoto: Click!
Scumpirile vin pe fondul falimentului companiei Astrafoto: Click!

Anul 2016 se apropie cu veşti proaste pentru şoferi. De la 1 ianuarie, aceştia vor scoate din buzunar mai mulţi bani pentru polițele de asigurare. Potrivit, firmelor din domeniu se scumpeşte RCA cu 15 la sută.

Creșterea tarifelor este cauzată de falimentul societății Astra, dar și de noile reglementări europene din domeniu. Astfel, asigurările auto de tip RCA vor fi mai scumpe cu până la 15 procente începând cu luna ianuarie a anului 2016. De altfel, majorările de tarife au fost operate de mai multe ori în acest an. Reprezentanții companiilor de asigurări vin, însă, şi cu o veste bună. Ei estimează că această creștere de tarif va fi făcută gradual, în mai multe etape.

Se scumpeşte RCA. Motivele pentru care se aplică majorarea

Un prim motiv pentru creșterea prețurilor la polițele RCA este falimentul companiei de asigurări Astra, aceasta având 1.8 milioane de clienți care vor căuta un nou asigurator. Noile reglementări europene, care caută reducerea fraudelor, au şi ele propria contribuție la majorarea tarifelor. Practic, companiile de asigurări vor fi nevoite să își majoreze capitalul, iar acest lucru se va reflecta în prețul polițelor de asigurare.

Se scumpeşte RCA. Asiguratorul verifică clientul la registrul Auto Român

Conform noilor norme, în momentul emiterii poliței RCA, asiguratorul se va putea conecta la o bază de date a Registrului Auto Român pentru a verifica datele declarate de client. Cu alte cuvinte, niciun client nu va putea face declaraţii false şi astfel se pot evita fraudele ce se comit prin declararea unei capacități cilindrice diminuate sau a unei mase totale mai mică față de cea reală. La baza unui poliţe RCA stau mai multe criterii de calcul. Se iau în considerare vârsta asiguratului, adresa de domiciliu, marca maşinii, combustibilul, capacitatea cilindrică, puterea motorului, istoricul Bonus/Malus. Acesta din urmă se calculează raportat la anii de când un şofer are maşina înmatriculată pe numele lui.  Prin urmare o poliţă RCA diferaâă de la o persoană la alta.

Se scumpeşte RCA. Şoferii tineri sunt în dezavantaj 

Şoferii tineri vor băga adânc mâna în buzunar, mai ales dacă sunt proprietarii unor autoturisme cu motoare puternice. Astfel, un conducător auto cu vârsta până în 30 de ani cu o maşină cu motor de 2000 de centrimetri cubi are o poliţă în valoare de 3200 de lei, încheiată pe 12 luni. De la 1 ianuarie, acelaşi şofer va plăti în jur de 3700 de lei. Un conducător auto cu vârsta peste 30 de ani va avea o poliţă mai mică. La acelaşi tip de autoturism, şoferul mai în vârstă plăteşte doar 790 de lei acum, iar de anul viitor aproximativ 900 de lei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net