Se schimbă legea antifumat?

Ultima actualizare:

    Țigările și fumul de țigară conțin substanțe toxice nocive, care pot provoca probleme grave la nivelul glandei tiroide.www.clicksanatate.ro
Țigările și fumul de țigară conțin substanțe toxice nocive, care pot provoca probleme grave la nivelul glandei tiroide.www.clicksanatate.ro

Vești îmbucurătoare pentru fumători. La doar două săptămâni de la intrarea în vigoare a Legii antifumat, senatorii din Comisia juridică au avizat câteva amendamente în favoarea consumatorilor de tutun. Iată care sunt acestea!

Unul dintre amendamente se referă la definirea spațiului închis în care nu se poate fuma. Potrivit acestuia, spațiul închis va fi definit ca orice spațiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiș, plafon sau tavan și care este încadrat de pereți de jur împrejur. Spațiul închis de la locul de muncă este orice spațiu care are acoperiș, plafon sau tavan și care este încadrat de pereți de jur împrejur, aflat într-un loc de muncă. În legea intrată în vigoare în 17 martie, spațiul închis este definit ca un spațiu cu acoperiș și cel puțin doi pereți.

O altă modificare prevede că fumatul este permis în camere special amenajate, care să servească exclusiv fumatului și activităților asociate fumatului, cum ar fi, de exemplu, consumul de cafea, băuturi calde sau băuturi răcoritoare etc, iar fumătorii se vor putea constitui în asociații sau cluburi de fumători care pot amenaja spații speciale destinate exclusiv fumatului și activităților asociate fumatului.

Președintele Comisiei juridice, liberalul Cătălin Boboc, a declarat că s-au adus aceste amendamente, întrucât s-au primit multe sesizări de la oameni care au reclamat restrângerea drepturilor fumătorilor.

Aceste modificări vor fi dezbătute în plenul Senatului. Apoi, vor ajunge la Camera Deputaților, care este for decisional în acest caz.

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net