Se schimbă Codul Rutier! Ce vor păți șoferii

Ultima actualizare:

    Șoferii băuți, care au produs accident cu victime, vor face pușcărie
Șoferii băuți, care au produs accident cu victime, vor face pușcărie

Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală va avea efecte şi asupra infracţiunilor prevăzute de Codul Rutier. Schimbările nu fac decât să înăsprească pedepsele luate împotriva șoferilor.

Astfel, cei care sunt prinși la volan de polițiști cu o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge vor face închisoare între unu și 5 ani. Asta în are în care au produs un accident cu victime.

La fel vor păți și cei aflați sub influența drogurilor.

” Nu constituie infracțiune consumul de medicamente cu efecte similare produselor sau substanțelor stupefiante, după producerea accidentului de circulație și până la sosirea Poliției la fața locului, dacă acestea sunt administrate de personal medical autorizat, în cazul în care acestea sunt impuse de starea de sănătate sau de vătămarea corporală a conducătorului auto”, arată proiectul.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net