Se redeschid școlile în septembrie? Răspunsul ministrului Sănătății

scoli-copii.jpg

Copil singur in clasă
Școlile s-au închis din cauza coronavirusului
qz.com

În contextul creșterii numărului de infectări zilnice, atât premierul Ludovic Orban, cât și ministrul Sănătății avertizează că e posibil că școlile să nu se redeschidă la 14 septembrie. Nelu Tătaru a declafrat, la Digi 24, că o decizie va fi luată, cel mai probabil, la sfârșitul lunii august.

Nelu Tătaru a spus că, în perioada verii, se vor face evaluări pentru fiecare etapă, iar în funcție de rezultatele acestora, autoritățile vor ști ce măsuri trebuie să ia în septembrie, atunci când va începe noul an școlar.

Ministrul sănătății a spus că există un grup de lucru, o comisie mixtă la nivelul Ministerului Educaţiei, sub conducerea vicepremierului Raluca Turcan, care va pregăti măsuri pentru gestionarea începutului anului şcolar.

„Eu am spus încă de la început, ne vom gestiona perioada de vară, vom evalua fiecare etapă, iar în apropierea lunii septembrie vom vedea și cum prognozăm o următoare perioadă, inclusiv începutul anului şcolar. De o săptămână jumătate, sub coordonarea vicepremierului Raluca Turcan, este o comisie mixtă cu Ministerul Sănătății, Ministerul Educaţiei, anumite direcții, care pregătesc reînceperea anului școlar. Avem scenarii, de la cele mai sumbre până la cele adaptate”, a spus Nelu Tătaru la Digi 24.

Autoritățile au luat decizia închiderii școlilor și a continuării cursurilor online la începutul lunii martie, în contextul pandemiei de coronavirus. La 2 iunie, elevii claselor terminale au revenit la școală pentru pregătirea examenelor.

Citește și:

Redeschiderea şcolilor nu a dus la o creştere a cazurilor de Covid-19

Cum are loc distanțarea socială a elevilor în școlile din Germania. Așa ar putea fi și la noi

Creșterea exponențială a numărului de infectări poate amâna anumite măsuri de relaxare

„Venim cu o economie în care fiecare din aceste activități care stau în spatele fiecărui ministru de resort vrea să se redeschidă. Le putem redeschide în cadrul anumitor norme, principii de funcționare și desfășurare care trebuie respectate”, a punctat ministrul sănătății, avertizând că în cazul unei creșteri exponențiale a cazurilor comunitare ar putea fi amânate alte relaxări așteptate, cum ar fi redeschiderea restaurantelor, a piscinelor, a teatrelor, cinematografelor, stadioanelor pentru public etc. 

Loading...

Citește și

  • Elevi și profesor în sala de clasă

    Școlile se vor deschide la începutul lunii viitoare pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, care vor avea două săptămâni de pregătire, apoi examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. În contextul pandemiei de coronavirus, regulile de igienă și distanțare sunt extrem de stricte. Ministerul Educației și Cercetării, împreună cu Ministerul Sănătății, au emis un ordin comun prin care sunt stabilite măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor.

  • Epidemia care a luat peste 250.000 de vieţi în doar patru luni şi a contaminat peste 3,7 milioane de pământeni a dat peste cap totul! Luni, 4 mai, şcolile din Germania şi-au deschis porţile. Însă pe holuri nu a mai răsunat hărmălaia tradiţională din pauze. Copiii au respectat regulile impuse de teroarea COVID-19.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1