Se răcește vremea! Scad temperaturile cu peste 10 grade! Fenomene extreme în România

furtuna-in-oras.jpg

Furtuna in oras
Vom avea parte de o săptămână cu ploi și vreme răcoroasă
Sursa foto: Mediafax
Citeste tot despre: 

Meteorologii anunță o răcire accentuată a vremii și fenomene extreme în România. Temperaturile scad cu peste 10 grade, iar în următoarele două zile ne așteaptă ploi torențiale, descărcări elexctrice, furtuni și căderi de grindină. Vântul va avea intensificări mai ales în zona de nord-est și est a țării, unde meteorologii au dat deja un cod galben. Sunt vizate județele Vaslui, Bacău, Vrancea, Galați, Brăila și Tulcea.

Se răcește vremea, iar temperaturile scad cu peste 10 grade

Prognoza meteo arată că vor fi ploi, tunete, fulgere, vijelii, grindină și cantități de apă de 40 l/mp, potrivit Digi24. Vântul se va intensifica, iar la rafală ar putea ajunge chiar și până la viteze de până la 75 de km/h. „Ne așteaptă încă două zile de fenomene extreme”, a explicat la Digi24 Elena Mateescu, directorul ANM. „Luni și marți, în aproape toată țara, temperaturile nu vor mai depăși 24-25 de grade, ceea ce înseamnă o diferență semnificativă față de ceea ce am înregistrat duminică, 33 de grade care au fost resimțite chiar de 37-38 de grade. Întreaga săptămână 13-20 iulie va fi caracterizată la nivelul întregii țări de temperaturi la nivelul sub ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar și cele mai mari abateri negative sunt de așteptat în jumătatea nordică a țării”, a spus Elena Mateescu.

Se răcește vremea! Avem cod galben de vânt în nord est și est

Luni, 13 iulie, meteorologii au anunță un cod galben de vânt în nord-estul și estul țării, fiind vizate județele Vaslui, Bacău, Vrancea, Galați, Brăila și Tulcea. Astfel, începând cu ora 10.00 până la ora 20.00 în centrul și sudul Moldovei, în nordul Dobrogei precum și în nord-estul Munteniei vântul va avea intensificări, iar la rafală ar putea ajunge până la 70 km/h.

Meteorologul Elena Mateescu, care a anunțat că se răcește vremea și scad temperaturile cu peste 10 grade, a subliniat că anul acesta au fost date un număr record de avertizări cod roșu, 120. De la începutul lunii iunie (9 iunie) și până în prezent, au fost emise 115 coduri roșii de tip nowcasting, în timp ce în vara anului 2019 aceste coduri roșii au fost aproape la jumătate: numai 64.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1