Se mai ține mega-mitingul Diasporei în ziua 10 august?

Ultima actualizare:

    Românii din Diaspora au anunțat un mare mitig pentru ziua de 10 august, cu participarea a un milion de persoaneFOTO: adevarul.ro
Românii din Diaspora au anunțat un mare mitig pentru ziua de 10 august, cu participarea a un milion de persoaneFOTO: adevarul.ro

Pentru data de 10 august a fost anunțat un mega-miting al românilor din Diaspora ”împotriva penalilor”. A fost anunțată o participare de un milion de persoane. Iată că Românii de Pretitudindeni s-a răzgândit și nu își mai asumă protestul La graniță, sunt cozi cu români care se întorc în țară.

Se mai ține mega-mitingul Diasporei în ziua 10 august? Încă nu se știe. Cert este că Emanuel Cioacă, preşedintele Federaţiei Românilor de Pretutindeni, a explicat la care este motivul pentru care a cerut Primăriei Capitalei anularea autorizaţiei pentru mitingul din 10 august:

”Am cerut anularea autorizaţiei în data de  31 iulie pentru că nu am primit nici o confirmare de la Primăria Bucureşti, nu am primit nici o informare oficială, nici un mail oficial. Acest miting s-a aprobat la televizor, a existat un comunicat de presă, dar noi nu am primit protocolul semnat şi ştampilat. Am sunat, un domn ne-a spus la telefon că nu a primit nici o directivă de sus ca să îmi transmită acel document. Nu ne putem asuma organizarea acestui miting în lipsa unui protocol. Anularea autorizaţiei nu presupune anularea mitingului, doar renunţăm ca organizatori, dar mitingul nu are de ce să nu se organizeze, sunt atâtea asociaţii care au depus după noi cereri şi pot prelua această autorizaţie. Cu noi nu s-a ajuns la un acord, nu ne asumăm responsabilitatea organizării acestui miting”, a scris într-un comunicat Emanuel Cioacă.

Ce spune Municipalitatea

Municipalitea informează că a primit pe 1 august o adresă trimisă prin e-mail de la Federaţia Românilor de Pretutindeni care spunea că renunţă la organizarea mitingului din 10 august din Piaţa Victoriei.

„Prin această scrisoare, Federaţia ignoră cu bună-ştiinţă faptul că protestul a fost autorizat, aşa cum s-a comunicat public, şi încearcă să inducă ideea că a primit doar o negaţie la solicitarea de a organiza aceasta manifestaţie. Primăria Capitalei a comunicat oficial că mitingul a fost autorizat imediat după întâlnirea primarului general cu toate instituţiile implicate în desfăşurarea adunărilor publice, în data de 23 iulie - Prefectura Capitalei, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Brigada de Poliţie Rutieră, Poliţia Locală, Jandarmeria, SRI, RATB, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi reprezentanţi ai Direcţiilor din Primăria Capitalei cu atribuţii în acest domeniu”, susţine municipalitatea, citată de news.ro.

Reprezentanţii PMB atrag atenţia că mitingul a fost aprobat, găsind şi soluţia pentru siguranţa participanţilor prin extinderea spaţiului destinat protestului, având în vedere că organizatorul a spus că vor fi 1 milion de oameni în Piaţa Victoriei.

Iniţial, protestul nu a primit aviz din partea primăriei, pentru că încălca legea, aminteşte municipalitatea, astfel că aprobarea lui a fost posibilă doar după discuţii cu autorităţile cu atribuţii în domeniu.

Cozi uriașe la intrarea în țară

Este coadă în vămi încă din 1 august, semn că a început perioada vacanţelor şi pentru românii care muncesc în străinătate. Punctele de trecere a frontierei din vest s-au aglomerat cu un trafic chiar şi de trei ori mai intens faţă de zilele obişnuite.

În Vama Nădlac au fost cozi uriaşe, iar şoferii au aşteaptat mai bine de două ore pentru a intra în ţară. La sfârşitul săptămânii trecute, circa 90.000 de români au fost pe sensul de intrare, iar ieri, peste 50.000 de persoane au tranzitat doar acest punct. Poliţia de Frontieră a suplimentat numărul agenţilor în teren şi lucrează la capacitate maximă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net