Se joacă cu banii românilor. Ultimele vești despre pensiile private

Ultima actualizare:

    Românii au strâns bani în conturile private pentru bătrânețe
Românii au strâns bani în conturile private pentru bătrânețe

Scandal pe Pilonul II! Guvernul PSD a pus ochii pe banii privați ai românilor și vrea să pună mâna pe ei cu orice chip. Pe de altă parte, preşedintele Klaus Iohannis i-a amintit Executivului că fondul nu este unul public. Iată ultimele vești despre pensiile private!

Guvernul a retras astăzi proiectul privind Pilonul II de pensii. În document mai apare doar faptul că există un proiect privind Pilonul II de pensii, dar nu și detalii legate de suspendare sau introducerea unei contribuții fixe pentru angajat, dar și pentru angajator, așa cum scria inițial.

Premierul: ”Uitați de Pilonul II”

Rugat să dea detalii despre acest lucru, premierul Viorca Dăncilă le-a spus jurnaliștilor: ”uitați de modificările la Pilonul II. A fost o propunere care nu a fost agreată. În mod sigur există bani pentru salarii și pensii”.

Imediat a ieșit la declarații și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, care a reiterat spusele primului ministru.

”Doamna prim-ministru a spus clar că nu e vorba despre Pilonul II, nu se suspendă nimic.Vom discuta cu toate părțile implicate și vom veni cu o concluzie la începutul lunii iulie”, a declarat Teodorovici, care s-a făcut că nu mai știe despre nici un proiect legat pensiile private.

Ce prevedea proiectul retras

Ieri, pe site-ul Ministerului pentru Relația cu Parlamentul a apărut un document care arăta că Pilonul II va fi suspendat în perioada 1 iulie-31 decembrie.

Proiectul prevedea introducerea atât la angajat, cât și la angajator a unei contribuții în sumă fixă de 84 lei în primul an, ce poate ajunge până la 125 lei în al cincilea an, deductibilă din impozitul pe venit în cazul persoanelor fizice și, respectiv, pe profit, în cazul companiilor. Imediat, senatorul PNL Florin Cîțu, preşedintele Comisiei economice din Senat, a arătat că, dacă se va ajunge la suspendarea totală a contribuţiilor, cetăţenii care au astfel de conturi de pensii administrate privat vor trebui să depună plângeri penale împotriva celor care au luat o astfel de decizie.

Klaus Iohannis:”Ce aveți de gând cu Pilonul II de pensii?”

Și președintele țării Klaus Iohannis a avut o reacție dură la adresa Executivului și a cerut, categoric să explice ce planuri are cu Pilonul II și dacă sunt bani la buget pentru plata salariilor și a pensiilor. ”Se discută de câteva zile bune de Pilonul II de pensii. Din păcate cei de la PSD se contrazic între ei, ba se desființează, ba nu se desființează, ba se suspendă, ba nu se suspendă, ba există un proiect asumat, ba este un proiect care nu a fost asumat. O harababură totală! Guvernul și PSD trebuie să raspundă public clar, documentat, la două întrebări: Ce aveți de gând cu Pilonul II de pensii? Iar întrebarea a doua este: Mai aveți bani pentru pensii și salarii până la sfârșitul anului?”, a declarat marți șeful statului.

În prezent, 7,111 milioane de români cotizează la un fond privat de pensii și s-au strâns în conturile lor 43 de miliarde de lei, în creştere cu 25,22% faţă de nivelul de la 31 martie 2017.

Titlurile de stat deţineau cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 25,95 miliarde de lei, respectiv 61,03%.

Pe locul doi de află acţiunile, cu 8,65 miliarde de lei (20,35%).

Depozitele bancare se situează pe locul al treilea din acest punct de vedere, cu 3,54 miliarde de lei, respectiv 8,33% din totalul activelor.

image
image
image
image
image
image
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net