Se intorc târgurile în aer liber. Sfârșitul de săptămână aduce la București două manifestări dedicate Sfântului Ilie

Ultima actualizare:
Sf Ilie Tesviteanul este sărbătorit pe 20 iulie
Sf Ilie Tesviteanul este sărbătorit pe 20 iulie

Vești bune pentru bucureștenii amatori de manifestări tradiționale. Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” și Muzeul Țăranului Român, din București, organizează, la sfârșitul săptămânii, câte un târg de produse tradiționale dedicat Sfântului Ilie, cel mai important sfânt al verii în calendarul religios.

Vizitatorii vor putea cumpăra produse artizanale și bunătăți de casă, iar copiii vor putea participa la ateliere de creație, momente muzicale, teatru de umbre. La Muzeul Satului, târgul se intitulează„Iarmaroc de Sf Ilie” și se desfășoară sâmbătă și duminică, între orele 09:00 și 19:00. La Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, intrarea costă 15 lei pentru adulți, 8 lei pentru pensionari și 4 lei pentru elevi și studenți. Târgul de Sfântul Ilie de la Muzeul Țăranului Român începe vineri și continuă până duminică, între orele 10:00 și 18:00. Meșteșugarii vor pune în vânzare obiecte din lemn, ceramică, țesături, împletituri și altele asemenea. Pentru manifestarea de la Muzeul Țăranului Român intrarea costă 8 lei pentru adulți, 4 lei pentru pensionari și 2 lei pentru elevi și studenți

Cine este Sf Ilie

Sfântul prooroc Ilie Tesviteanul este sărbătorit în fiecare an, pe 20 iulie. Potrivit crestinortodox.ro, el a fost fiul unui preot care locuia în cetatea Tesve, din Galaad (Israel), situată dincolo de Iordan. De aici avem si numele prorocului - Ilie Tesviteanul. Sfântul Ilie a trait cu peste opt sute de ani înainte de întruparea Mântuitorului, pe vremea regelui Ahab, în regatul Israel din Samaria. Regele Ahab, la îndemnul soției sale, introduce în regat cultul zeului Baal. Sfântul Ilie ajunge la curtea regelui și îi vestește acestuia că Dumnezeu va pedepsi poporul prin secetă, iar cerurile vor fi inchise timp de trei ani si jumătate.Când regele Ahab îl declară proscris și îl vânează, Sfântul Ilie se ascunde la pârâul Cherit, unde va fi hrănit de un corb, apoi la o vaduvă din Sarepta Sidonului. In casa acestei vaduve, prorocul Ilie va face minuni: îl va invia pe fiul acesteia si îi va inmulti făina și uleiul. Pentru cunoașterea adevăratului Dumnezeu, Sfântul Ilie îi propune împăratului o întrecere a credinței pe Muntele Carmel: ce sunt mai puternice rugăciunile proorocilor lui Baal sau cele ale creștinilor către Dumnezeu. Ilie a câștigat deoarece prin rugăciune a reușit să coboare foc din cer peste jertfa sa, ceea ce 450 de preoți ai lui Baal nu au reușit.

Citiți și

Tradiţii pentru spor şi sănătate: Sărbătoarea Sfântului Slăvit Prooroc Ilie Tesviteanul

Caltaboș, drob, lebăr și cârnați, marcă înregistrată. Șase noi produse tradiționale au fost atestate

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net